Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Från vanliga till trådlösa hörlurar + presenttips

Annonssamarbete med Sudio

Det är faktiskt så enkelt, när du en gång gått över till trådlösa Bluetooth-hörlurar – går du inte tillbaka till vanliga. För mig tog det dock emot lite innan jag bestämde mig för att byta.

Så för dig som funderar på det här – här kommer lite inspiration. Också för dig som kanske själv redan har ett par Bluetooth-hörlurar, men har en gåva att ge till någon (till exempel inför alla hjärtans dag). ❤

Jag är visserligen inte en sån som varken ger eller får gåvor på alla hjärtans dag. Får inte ens blommor. Jag fick ett gäng rosor av T när jag fyllde 25 och gissa OM jag blev glad. Tillsammans med en weekend till Milano. Det är ju sånt man kan leva flera år på.

Ifjol var jag i Gällivare med Kugge den 14 februari. Och två år innan spenderade vi också alla hjärtans dag ihop på ännu en romantisk getaway för två (sanningen: vi föreläste tillsammans i Jakobstad).

Dock så fyller min kille år till veckan och vi har firat honom i helgen! Vi firade med en helt mobilfri dag, längdskidor (en tidig födelsedagspresent som HAN kom hem med till MIG i fredags) och finmiddag. Och min present till honom? En helgprenumeration på HBL och ett par brusreducerande trådlösa hörlurar.

Men du kanske är en sån som firar kärlekens dag? Och vill skämma bort din bättre hälft med ett par bluetooth-hörlurar? Ja, why not. Fortsätt läs och spana in erbjudandet på slutet!

Steget till trådlösa hörlurar

När du första gången stoppar in de små lurarna i dina öron och kopplar dem till valfri enhet… Det är en känsla av frihet. Du kan resa dig upp. Promenera runt under ett Zoom-möte (ja om du kör utan video). Eller snurra runt i piruetter till musiken du lyssnar på.

Om du pratar i telefon, då kan den ligga varsomhelst (inom en radie på 10 meter) och inte vara fastklistrad på din kropp på en hörlurssladds avstånd. När du är ute och går behöver du inte heller dra en sladd på något besvärligt vis från fickan upp till dina öron.

Man vänjer sig ganska snabbt vid dessa bekvämligheter.

Och så mitt kanske favoritknep! Det går att lämna mobilen i köket med väckarklockan på (tricket för att kliva upp direkt på morgonen), men ÄNDÅ lyssna på en ljudbok från sängen.

Lyckan finns i det lilla. Eller om det nu är särskilt litet vet jag inte – tekniken är fantastisk! Året är 2021 och sladdar känns helt enkelt ganska långt borta.

Sudio ett trådlösa hörlurar med brusreducering

Apropå fascinerande teknik… En kväll när jag låg i sängen och funderade på det här med att ljudet kan överföras från en plats till en annan – utan en sladd, så var jag tvungen att googla “transatlantic cables”. Det är alltså de kablar som transporterar internet världen över mellan kontinenter, vars existens jag inte var helt medveten om tills alldeles nyligen. Finns coola videos som illustrera hur de sträcker sig – och även hur de läggs ut på havets botten! Okej, det var en parantes, men det är coolt, fascinerande.

Fördelarna med Bluetooth-hörlurar:

 • Skönt att kunna gå runt hemma när man har hörlurar på sig som är kopplade till dator eller mobil, till exempel när man lagar mat.
 • Nice när man jobbar och inte behöver sitta fast med en sladd i datorn.
 • Perfekt när man tränar, hemma eller på gym, eftersom man kan lägga ifrån sig mobilen. Har man till exempel en Apple Watch går det dessutom att koppla hörlurar direkt till den och har man musik i den behöver man inte ens ha med sig mobilen när man tränar!

Faktum är dock att jag drog mig ganska länge för att uppgradera mina hörlurar till ett par utan sladd. Jag tyckte det kändes onödigt och var inte säker på hur bra de faktiskt fungerar. Men när man en gång bytt… Som sagt. Och det var en födelsedagspresent jag fick också – från min pappa! Typisk sak man inte riktigt vill unna sig själv.

“Det är svårt att ens föreställa sig hörlurar med sladd längre.”

– uttalande från nöjd pojkvän

Nackdelarna med Bluetooth-hörlurar? Att de kan koppla ifrån eller strula med vissa program eller till exempel vid livesändning – men det får man leva med. Sen behöver de ju laddas, men det känns också helt okej med tanke på friheten man får med dem. En tredje nackdel är att du skulle kunna tappa en hörlur på olämplig plats, men det kan ju hända med den mesta av vår teknik och jag har inte själv eller hört om någon annan som råkat ut för något missöde (peppar peppar).

Med tanke på första punkten kan ett par vanliga hörlurar alltså ändå vara bra att ha också, för eventuella livesändningar eller podcast-intervjuer. De flesta Bluetooth-hölurar kan tydligen strula just vid sånna tillfällen när du både använder nätet, bluetooth och mikrofonen.

Trådlösa hörlurar med brusreducering – yay eller nej?

Jag vet inte varför, men jag blir nästan lite yr av brusreducering… Särskilt om det är ett par stora on ear-hörlurar, det funkar inte alls. Dessutom har jag inte känt ett behov av brusreducering.

Men jag har nu testat Sudio Ett – och hittade ett användningsområde som jag älskade: att kunna dammsuga och lyssna på ljudbok samtidigt. All städning blir lite bättre med en podcast eller ljudbok i öronen!

Och min kille gillar det vid resor med till exempel tåg eller flyg.

Fördelarna med brusreducering:

 • Du blir inte störd av oväsen i din omgivning.
 • Du kan jobba fokuserat eller koncentrera dig på det du gör.
 • Det går alldeles utmärkt att dammsuga och lyssna på ljudbok samtidigt!

En nackdel med brusreducering är att man eventuellt blir lite väl avskärmad från omgivningen, och det funkar ju inte när man rör sig utomhus bland människor och trafik.

Tekniken för dessa är dock lite mer avancerad och den verkar kunna skilja ganska bra på vilket ljud som ska komma in och vilket som bör filtreras bort.

Sudio ett hörlurar

Sudio Ett – de mest populära trådlösa hörlurarna

Bland Sudios alla modeller är det nummer Ett som är den mest populära. När jag efterlyste bra trådlösa hörlurar på Instagram var det också flera som rekommenderade just den här modellen.

Sudio Ett-hörlurarna i ett nötskal:

✔️ Brusreducering (om man vill)
✔️ Fukttåliga mot både svett och regn
✔️ Du kan lyssna upp till 4 timmar med brusreducering aktiverad – och bara 15 min. laddning ger dig ytterligare 1 timma
✔️ De har knappar på sidorna för att aktivera brusreducering, svara i telefon, byta låt etc. och kopplar automatiskt till den enhet du ställt in
✔️ 3 års garanti
✔️ Finns i 5 olika färger så även i vitt, grönt, rosa och grå med gulddetalj.

Och för vem passar hörlurarna?

Det finns två typer av människor: de som kan ha Apples airpods i öronen och de sitter bra – och de som inte alls kan ha dem. Jag hör till den första gruppen och min kille till den andra. Sudios hörlurar passar alltså honom utmärkt.

Vad gäller storlek så kommer Sudios hörlurar med silikontoppar i två olika modeller och flera storlekar. Så det funkar bra att få hörlurarna att passa just dina öron!

Jag gillar även deras design! Snygg och känns lite mer diskret än till exempel airpods som sträcker sig mycket längre ner på kinden.

Här hittar du Sudio Ett-hörlurarna!

Sudio brusreducerande hörlurar

Fun fact: Sudio är ett svenskt företag som funnits sen 2012 och namnet kommer från Swedish + Audio = Sudio.

Sudio ett bluetooth-hörlurar

Sudios hörlurar kommer i en tjusig box där de också laddas trådlöst.

Sudio Tolv – längre speltid och räckvidd

En annan modell som också är ett bra alternativ är Sudio Tolv. De påminner om Ett men har lite längre användningstid (35 h inklusive trådlös laddning direkt i boxen, istället för 30) och även räckvidd (15 m istället för 10).

De är dessutom ganska snygga!

Och för dig som tycker friheten känns lite skrämmande och är övertygad om att du kommer tappa minst en av hörlurarna antingen nedför en bro eller i en sjö… Så är alternativet med en sladd som håller ihop hörlurarna – men ändå ger dig friheten – kanske ett bättre val? Spana in Sudio Elva.

trådlösa hörlurar

Få 15% rabatt på Sudios hörlurar

Just nu får du dessutom 15 procent rabatt på hela Sudios sortiment (de har också en snygg högtalare) med min rabattkod: jenniferSA15.

Förutom rabatten får du en presentpåse när du gör din beställning – en kampanj just nu inför alla hjärtans dag.

Perfekt alltså för en present till någon du tycker om – eller om du vill skämma bort dig själv.

Gå in här och se om du hittar något du gillar!


Använder du redan trådlösa hörlurar? Och föredrar du brusreducering eller ej?

FÖLJ:

6 svar

 1. Jag köpte ett par on ear på mellandagsrean och använder dem oväntat mycket faktiskt. Vi bor ju litet och hänger ofta i samma rum men vill lyssna på olika saker. Nu kan vi det.

  Är dock sugen på ett par jag kan ha vid träning, men in ear fungerar typ aldrig för mig. Är lite inne på såna där som inte sitter i öronen alls, utan bara mot skallen?

  1. Ja samma här, vi har ofta hörlurar på hemma. Jag har också en tv som ständigt är på, på finska… Skulle behöva en noise cancelling-funktion som kunde ta bort just finska 😉

   Har inte testat sånna som inte är på/i öronen alls, men det låter ju spännande OCH bra ifall man har problem med typ alla in ear-lurar. Borde ju gå att testa i någon butik? Försökte googla nu och de såg inte jättesköna ut, men finns kanske olika modeller :)

 2. Ibland undrar jag om du planerar ditt innehåll enligt mina behov :D Mina hörlurar slutade funka igår, imorse läser jag detta och har nu beställt ett par! Tack!

  1. Fasen, nu har jag utnyttjat min tankeläsarförmåga lite väl mycket när jag nästan blir påkommen så här. 🙈.

   Underbart att du just nu var ute efter ett par! Vilken färg valde du? 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.