Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Företagsåret 2020 skulle ju inte bli så här

“Mitt ord för 2020: CHILL. Jobba mindre, men smartare”

Målsättning för företagsåret 2020

Mina tankar för 2020 bestod av massor av fritid, jobba mindre och låta uppdragen komma till mig. Det handlade helt enkelt om att ha en mer CHILL inställning och inte tänka att jag måste jaga, bli bättre och hela tiden armbåga mig framåt. Någon sorts insikt om att lagom med pengar är tillräckligt och att det inte finns något självändamål i att oavbrutet pusha sig själv.

Det handlade dock också om att tacka nej till saker för att frigöra mer luft i livet. Där fick jag ju en enorm hjälp på traven.

Vad 2020 istället handlat om

All den där fritiden har dock känts avlägsen. Istället har jag dykt ner i jobb, för vad annat kan man göra just nu? Med en oviss höst är det bara att ta emot det som kommer ens väg. Och dessutom började jag planera för den kurs som länge väntat på mig, trots att det inte var enligt någon ursprunglig plan för det här året.

Men samtidigt, vilket privilegium. När andra förlorar sina jobb och tvingas ge upp sina drömmar är jag ENORMT tacksam för de jobb jag fått göra bara de senaste veckorna. Vilka ljusglimtar! Plus att jag älskar att jobba.

Levererade för ett par veckor sen ett lite större textprojekt som en företagskollega behövde hjälp med – det var både kul och utmanade. Jag har egentligen ganska svårt att identifiera mig som copywriter och skulle gärna ha ännu mer kreativitet i mig, samt vara bättre på att få till snygga formuleringar.

Precis när det var klart hörde en annan företagarkollega av sig och vill ha nya porträttbilder! Det kan ha varit ett av de roligaste fotouppdragen. Jag har visserligen inte gjort jättemånga fotojobb, men känner att jag verkligen verkligen gillar det (även om det kanske var lite väl extremt att fota ett bröllop). Samtidigt känns det beyond lyxigt att kunna göra olika typer av uppdrag och inte bara följa ett enskilt spår. Att få vara flera saker som människa och inte ställa sig i ledet efter en perfekt röd tråd.

Ska visa några av bilderna från förra veckans uppdrag när de är klara och levererade! Förutsättningarna var riktigt bra med halvmolnig himmel, spännande naturmiljöer vid havet och Amanda som är modellmaterial.

Att det funnits stunder av fotoinspiration under dessa månader är fantastiskt.

Sist men inte minst har denna vecka varit upplyftande eftersom jag fick ge mig ut i skogen på en hederlig workation tillsammans med Kugge. Har jobbat nästan oavbrutet på den där jävla SEO-kursen, och kanske kommer vi framåt, han och jag.

Trial and error

Att någonting inte går enligt plan är dock egentligen inte något som stör mig. Jag har alltid uppmuntrat spontana idéer och impulsiva beslut framför en tydlig plan. Det är ju just det där vi inte har en aning om, som gör livet spännande. Att det inte är förutsägbart. Att vi utmanas, tvingas tänka om, välja ett nytt spår.

Vi försöker och misslyckas. Försöker på nytt.

FÖLJ:

8 svar

    1. Jaa, verkligen. Och ja, det är ett ganska krävande jobb – men ska bli kul att få den klar, haha! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.