Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Föreläsning i Jakobstad

Äntligen en vecka på hemmaplan, tänkte jag, trots att veckan på hemmaplan i det här fallet innebar en dag och en natt i Jakobstad. Men en natt borta för jobb är ganska smärtfritt, särskilt när det är ett extra kul jobb och man har sällskap på hela resan. Så på onsdag tog jag och Kugge tåget norrut och peppade för att göra vår andra föreläsning. Såhär gick den första vi gjorde i Vasa i november.

Kugge och jag.

Jakobstad ligger knappt 50 mil norrut och är en cirka 4 timmars resa med tåg + kort bussresa. Vad jag hade att vänta mig av samhället visste jag inte riktigt. Kanske skulle det inte skilja sig så mycket från Vasa? Men det visade sig vara ännu mer svenskspråkigt (♥) och ganska gulligt med sin storlek som kan jämföras med min hemort Gällivare.

Fun fact: Jakobstad omnämns i vardagligt tal som Jeppis.

Man blir ganska van att jobba överallt när man reser såhär, men tåg och flyg är lite av en utmaning då jag ofta blir trött eftersom man liksom vaggas till sömns. En annan utmaning är när wifi krånglar och allting tar lång tid för att man väntar på sidor som laddar och laddar. Brukar försöka göra mer lättsamma grejer som att till exempel redigera bilder, det är en perfekt syssla för tåg och flyg.

Föreläsning om frilansdrömmar & bloggbusiness

Eventet hölls på caféet FIIKA och jag kan tänka mig att det är här jag skulle hänga med min laptop om jag råkade bo i Jakobstad. (Jag skulle förresten inte ha något emot att råka bo här, tänkte jag sådär rent spontant igår kväll efter en öl på det lokala haket Friends.)

Ett tjugotal jeppisbor samlades och klockan 18 körde vi igång.

Kugge först ut med sin föreläsning om att vara sin egen chef. 

Och sen jag med prat om bloggande och business.

Fick också chans att säga hej och prata med flera riktigt duktiga bloggare som jag ser fram emot att följa – det är alltid lite roligare att följa någon online när man har träffats IRL. Bland annat Lina som träningsbloggar (som jag redan följt länge), Michelle som har fokus på modeEllen som verkar vara en sjukt skön typ och Maria som är duktig på foto.

Hur kändes det då, såhär andra gången? Det kändes mycket lugnare, nervositeten var inte alls lika påtaglig och jag var tryggare i min roll på scen (oh well, var ju inte riktigt en scen, but still). Och det kändes så himla himla roligt. Så nu längtar jag redan tills nästa gång.

Och vet ni vad? Jag skulle vilja fördjupa mig och dyka ner i något specifikt ämne och lära ut ännu mer om det. Sökoptimering är det jag känner absolut starkast för. Jag försöker också att emellanåt dela med mig här på bloggen om ämnen jag berör under min föreläsning, till exempel om att blogga professionelltmarknadsföringstips och nybörjartips, men också andra ämnen som är relaterade så som instagram-strategier.

Och den 8:e mars kommer vi till Åland och föreläser.

FÖLJ:

12 svar

 1. Sååå himla kul med dina föreläsningar! Du levererar bra superkloka tips här på bloggen och jag är säker på att det är minst lika bra live :) Däremot undrar jag över dina foton på bloggen som börjat röra sig mot en på ett spooky sätt … Jag är säkert URGAMMAL nu, men jag tycker att det är skitjobbigt. Full respekt om du fortsätter om alla andra gillar det ;)

  1. Tusen tack Helena, vilken fin kommentar <3 Haha fnissade lite åt din kommentar om bilderna. Det har varit så ganska länge nu?? Jag sa till min bror (IT-teknikern/webbdesigner) att vi kanske borde plocka bort det - så tror eventuellt han kan ha tagit bort det nu? :P Allt för en bra läsarupplevelse, såklart!

 2. Vad roligt att den föreläsningen blev så lyckad! Jag gillar dina inlägg om allt som har med bloggande och sociala medier att göra. Så himla intressant! :)

  1. Åh, jag kan tänka mig det!! Tror du att du kommer flytta tillbaka någon gång? Och hur hamnade du i Skåne? Blev ju nyfiken på att höra mer om dig när jag kikade in på din blogg :)

  1. Tack Christine <3 Jag tror övning ger färdighet, som man brukar säga ;) Och det hjälper nog att börja i lite mindre sammanhang - och inte på en stor scen i strålkastarljus framför hundratals människor :O

 3. Läste det här inlägget som hastigast i förmiddags och fick en pangidé att göra i mitt nyfödda företag Lanclin Utbildning & Media, studiecirkel/nybörjarkurs i bloggande! Sagt och gjort, jag surfade runt och kollade “branschen” och hittade ett studieförbund här på orten som ordnar kurser i bloggande men med mer fokus på webbdesign och försäljning. HA! tänkte jag och skickade iväg en pitch som gick ut på att de ska komplettera sitt kursutbud med en kurs med fokus på SKAPANDET av innehållet och kärnan bakom bloggeriet. Tack för inspirationen braiga Jennifer <3 :)
  PS: Tycker nog att det börjar bli dags för den där fikan vi skulle ta i Helsingfors nästa gång jag va där :)

  1. Nääämen Linnea – gud vad kul och sjukt bra jobbat! Det är ju fantastiskt att pitcha in sig själv också :) Ska inte underskattas! Så roligt att du fann inspiration och gjorde något av den direkt.
   Och ja – är du påväg till Helsingfors? ;) jag fikar gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.