Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

3 resmål att inspireras av: Marocko, Kuba & Svalbard

När man är omringad av skickliga resebloggar som sprider ut sig med sina resor världen över och samtidigt flitigt uppdaterar sociala medier och bloggar så känns det ibland som om alla reser hela tiden. Och att alla reser till de coolaste av platserna. Även om ressuget tenderar att dyka upp räcker det ibland med att drömma sig bort genom någon annans kameralins och berättelser, läsa om en plats, tänka att man kanske tar sig dit någon dag – men det behöver inte ske just nu.

När solen går ned över Stockholm. Ser du flygplanet?

Det finns tre resmål som jag kikat lite extra på den senaste tiden när jag fått följa med mina resevänner på deras äventyr. Och jag vill dela några av deras matiga inlägg med er, men med en varning om att det finns en stor risk för inspiration i överflöd och bilder som får en att tråna:

Marocko & Marrakech

* 5 favoriter i Marrakech – Cathinka / På vift, bjuder på sina favoriter från staden.

* Weekend-guide till Marrakech – Linda / Resa medvetet sammanfattar sin vistelse med en guide för en helg.

* 3 grejer du bör veta om Marocko – Malin delar med sig av tre lärdomar som du kan ha nytta av, men nämner också sevärdheterna du inte bör missa i Marrakech!

Foto: Malin Lundsten.

Kuba

* 9 saker du behöver veta inför resan till Kuba – Gunilla och Christofer med bloggen 4000 mil, har koll på vad som är bra att veta innan man ger sig iväg och delar också sina tips om var ska man bo i Havanna.

* 12 dagar på Kuba – Cathinka har inte bara delat med sig av favoriter från Marocko utan har också återberättat en 12 dagars resa på Kuba.

Jag var själv en vecka på Kuba under 2012, men jag skulle gärna göra om min resa där och uppleva mer av landet – utanför en all inclusive-resort.

Foto: Cathinka Ingman

Svalbard

Jacqueline var nyligen till Svalbard och det fick mig också att minnas tillbaka till Sofias / Fantasiresors underbara inlägg från sin resa dit för ett år sedan.

Foto: Sofia Zetterqvist.


Mer reseinspiration

En annan resa som fick mig att stanna till lite extra vid varje bild var Annikas / Resfredags resa till Madagaskar. Kolla och läs själva. Wow.

Det har också varit många tankar om att man inte behöver resa så mycket eller att man kanske inte måste resa bort så långt. Annika fokuserar (förutom att hänga på coola ställen) också på sina Svenska Pärlor, Katarina gör sig bra i nordiska landskap och har funderat på det här med att stanna på marken och Evelina har bestämt sig för att sluta flyga.

Det är nyttigt att våga se utanför sin bubbla. Jag pratade med min pappa efter inlägget om alla länder jag besökt och han sa att han räknat sina och kommit upp i 13. Då insåg jag att det är lätt att stirra sig blind och jämföra sig endast med människor innanför sin egna bubbla. 27 länder må vara få när jag jämför med många resenördar i min omgivning, men varför ens jämföra?

Och skönheten och det vackra, som vi till viss del söker när vi reser, finns inte bara utanför våra egna landsgränser – eller hur?

En bild jag tog på färjan i soluppgången över Stockholms skärgård.

FÖLJ:

11 svar

  1. Väldigt bra påminnelse om den där lilla bubblan, det är så lätt att stirra sig blind på vad alla andra gör! Resan till Madagaskar var onekligen ett minne för livet (tack för länk!), men som du skriver finns det också oräkneliga pärlor här hemma i Sverige. Vilken värld vi lever i – så mycket vackert att se/uppleva!

    1. Jaa jag har hört att Marocko och kanske särskilt Marrakech ska vara väldigt färgstarkt och tänker att det kanske påminner litegrann om Indien? Att det inte är så lugnt liksom utan kanske lite hektisk?

  2. Ja lätt att bli både avundsjuk och inspirerad av andras resor. Jag kommer på mig själv ibland med att tänka, “Men herregud hur har den och den tid och råd!?”. Men inser ju att en massa människor tänker så om mig också hela tiden. Bäst att fokusera på allt positivt som man själv har/får/kan. :-)

  3. Fint det du skriver om att kunna nöja sig med att fantasiresa åtminstone för ett tag. Kul att ha kunnat bidra litegrann till det och tack för länk. Angående det där med antal länder tycker jag egentligen inte om att hålla på och räkna (även om jag också gjort inlägg om det). Jag menar, det är ju rätt stor skillnad på om man spenderar en weekend på ett charterhotell vs. bor sex månader i ett land. Du har ju bott på flera ställen vilket jag å andra sidan är avundsjuk på. Så som sagt, man ska nog inte stirra sig blind på siffran.

    1. Åh exakt, vilken viktig poäng och att du formulerar det som jag nog underliggande har tänkt på. En siffra säger väldigt lite och är ganska oviktig :) Tack :*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.