Jennifer sandström

Att fatta (svåra) beslut

I juni förra året berättade jag att jag bestämt mig för att följa min dröm. Jag har tidigare krivit om vikten av att drömma och jag är övertygad om att idén om en dröm vi har gör att vi tar små steg för att närma oss målet. Det är liksom inte av en slump att jag bott utomlands i flera länder och idag jobbar med marknadsföring och sociala medier, eller driver företag.

I believe we all exist for a reason, and every human has a dream, and if you don't follow that dream, then what the hell are you doing?

Men sanningen är att det sällan är några enkla beslut. Sanningen är att jag insett att det jobbigaste med att bli vuxen är att man helt plötsligt tvingas ta det ena beslutet efter det andra. Ingen kommer göra det åt dig. Eller jo, det händer, men om du följer alla andras beslut hela tiden, finns det en risk att du kanske inte känner dig nöjd alls. Problemet är att det är jobbigt att behöva 1) komma fram till exakt vad man vill och 2) ta beslutet och 3) genomföra det.

För hur vet man exakt vad man vill? Jag skrev häromdagen att “Jag vet vad jag vill” så detta kanske låter jätteförvirrande nu. Men min poäng är att jag kanske vet att jag vill driva eget företag, men jag vet inte riktigt om jag borde göra det nu och om jag verkligen ska säga upp mig? Och så den där eviga rädslan om att allt ju faktiskt kan gå åt helvete.

Vad livet också har lärt mig är att det inte alltid är svart eller vitt. Att man faktiskt inte alltid måste veta, och att det är okej. Beslut kan vänta – och ibland är det det bästa du kan göra. Lita på att det kommer lösa sig, ibland är det trygghet nog.

 

“Hard choices, easy life. Easy choices, hard life.” – Jerzy Gregorek

Enligt det här citatet finns det en teori om att det är de svåra besluten som driver oss och gör oss lyckliga, typ. Kanske ligger det något i det. Om du står inför ett tufft beslut och känner att något hindrar dig, då kan du också titta på detta TED Talk av Tim Ferriss. För ibland behöver du inte fokusera på ditt mål, utan istället fokusera vad det är som skrämmer dig och står i vägen för att du ska kunna ta det där klivet som krävs.


Jag påminner också mig själv om att jag förmodligen inte är ensam. Andra har känt såhär och kommer känna såhär. Vi är sällan särskilt unika i våra känslor och hur vi upplever världen.

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.