Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Food days.

Det bästa med att lämna München var att lämna lägenheten där och istället mötas av en mer “egen” lägenhet i Helsingfors med ett fräscht kök – tillgängligt tjugofyra timmar om dygnet att bruka precis så som man behagar!

Därför har vi lagat en hel del mat. En hel del awesome mat.

Köttbullar! Tips är att steka dem så de får yta men sedan låta de blir klara i ugnen. Ös på med smör – det gör dem helt magiska så som bara köttbullar kan bli.

Här har du bästa receptet på köttbullar!

köttbullar i ugn

Indiskt! Vi försökte oss på en indisk så kallad ‘butter chicken'. Höftade lite när det kom till kryddblandningen ‘garam masala' och det blev aningen för mycket kardemumma. Men det var rätt gott ändå. Dessutom gjorde vi egna naan-bröd! Vi skrattade åt dem, men kände oss stolta när vi såg de gräsliga färdiga bröden man kan köpa i butik, i liknande förpackning som tortilla-bröd. Degen är yoghurt-baserad och det är väl det som utmärker naan-brödet.

Här har du ett recept på hemmagjorda naan-bröd – eller fler recept på indisk mat.

indisk butter chicken

Kreativ pizza! Efter den indiska måltiden och vårt naan, så hade vi en himla massor av deg över eftersom en bara kan äta ett par naan var. Vi bestämde oss för att återanvända, eller ja använda, denna deg till att göra en variant av pizza. Hittade asbilliga kantareller, 1 liter för 1 euro, köpte creme cheese med rökt renkötts-smak och öste på med det tillsammans med lök och spenat. Det blev verkligen en intressant pizza, rätt fyllig i smaken – men ack så god. Finns ju inget bättre än svamp!

pizza kantareller

Kantarellsoppa! Av kantarellerna vi hade kvar gjorde vi en soppa. Då vi saknade det mixer-“huvudet” vi skulle behövt blev det en inte super-mixad soppa utan istället en soppa med kantarell-klumpar/trådar, och det var såklart hur mums som helst. Sparade, som man bör, några kantareller hela och slängde i soppen när den var klar. Den blev himla krämig också, vi använde inte grädde utan även här creme cheese.

kantarellsoppa

Italiensk köttfärssås! Far min har alltid blandat det ena med det tredje i grytor och köttfärssåser – och jag har alltid varit skeptisk. Men när T slängde ihop den här italienska köttfärssåsen var jag som förtrollad. Där i fanns inte bara köttfärs utan också morötter, rotselleri och chorizo. Hett tips! Och det som gjorde den extra finishingen var att den fick stå och puttra i en timma.

italiensk köttfärssås

Det underlättar helt klart att ha någon som inte är klumpig som en elefant i köket (det är nämligen jag). Och matinspirationen har inte sinat än. Idag lagar vi laxsoppa! Kommer senare ett inlägg om en alldeles utsökt efterrätt vi lagade häromdagen…

FÖLJ:

2 svar

  1. Kika gärna in på min blogg o var med i tävlingen där du kan vinna ett skärp. Du går själv in och väljer skärpet du vill ha, länkar det i en kommentar, skriver din mejl och WOoop så är det klart :D

    Kram<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.