Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Födelsedagsbrunch – ett bra koncept

När man fyller år på en söndag, får man fira hela helgen. Det gjorde jag förra året när det var min födelsedag den 5:e mars. Det här året bestämde jag att man får fira hela helgen också om man fyller år på en måndag. Allt annat känns orimligt. Så det har jag pysslat med den här helgen: fredagen med italiensk middag hemma hos oss med några vänner och idag bjöd jag hem mina närmsta på söndagsbrunch (det tog halva lördagen att förbereda).

En jobbig sak med att flytta runt och bo utomlands är att man ibland har jättemycket ångest inför sin födelsedag, för att man kanske inte har så bra vänner och helt enkelt inte vet vem man skulle bjuda till den där födelsedagsfesten. Men så går det ett par år och ångesten har försvunnit, för plötsligt sitter man där med ett gäng fina vänner och känner sig så jävla lycklig. Och tacksam.

Det här med att ordna en födelsedagsbrunch visade sig vara ett lyckat koncept. Den varade ända från 10 till 18 och en bättre dagen-innan-födelsedagsmåndagen kunde jag inte ha tänkt mig.

Så lyxigt att få paket och presenter. Fick så fina gåvor, bland annat spelet Dixit. Aldrig spelat det så ser nu fram emot att bjuda hem vännerna på en spelkväll.

Tanja och hennes kille Niklas var först på plats 10.00.

Gillar grejen med att jobba med vad man har – julpapper och återanvändning av en fin påse.

Efter 11 trillade några fler in och det tog inte många minuter  innan de var inne på djupa diskussioner om dejting och kärleksliv. Jag blev så himla glad när de efteråt sa att de haft så trevligt – att de också gillade varandra mina vänner som aldrig träffats innan. Jag hade knappt funderat på de innan, om de överhuvudtaget skulle komma överens. Men det fanns aldrig någon anledning att tveka – jag har fantastiska vänner som dessutom har detta gemensamt: de är drivna och har någon form av internationellt intresse (resande, bott i andra länder, har pojkvänner som bor utomlands etc.). Har man en gemensam grund brukar det ju vara enklare att bonda.

När man ordnar en brunch hemma hinner man kanske inte själv sitta ner och ta det lugnt och prata med alla – men allt man vill är liksom att alla andra ska ha en bra brunch. Det är i alla fall det som får mig att känna mig tacksam och fulländad insåg jag idag. Dessutom kändes det underbart att få bjuda hem folk och hänga i vårt nya hem som vi trivs så bra i. Lovar att det blir mer häng till sommaren på vår gigantiska 15 kvadratmeters-balkong (om den inte helt förvandlas till ett växthus, då blir det tomatskördar-fest).

 

Gjorde gröna väldigt hälsosamma smoothies med spenat, äpple, lime och ingefära, och gula kanske lite mer mumsiga smoothies med banan, mango och mandelmjölk.

Corinne, min relativt nyfunna vän tack vare bloggen (och som bott några år i Gällivare!), kom också och brunchade. Och påminde mig om att ta bilder. En bloggare kan man lita på.

“Vilka killar swajpar ni egentligen höger på?” – eller något liknande sades eventuellt i detta ögonblick… ;-) Och Kugge funderar eftertänksamt på sitt svar.

Hade också förberett rawbollar dagen innan. Ena med aprikos och mandlar, och andra med dadlar och hasselnötter. Man måste ju kunna erbjuda både sockriga alternativ (som den morotskaka jag bakat) och lite mer hälsosamma alternativ om någon föredrar det. Men jag tror att alla åt av allt ♥

Jas – min salsa-queen till vän och hon jag borde ha veckovisa gym-dejter med.

Fick massor av blommor också – rosor och tulpaner, som alla matchade med varandra.

Så i morgon ska jag börja min arbetsvecka i ett hav av blommor och njuta av min födelsedag – att jag får göra det jag älskar och göra det bland människor som jag trivs så bra med. Dessutom har jag världens stjärna vid min sida, Mumin, som han ställer upp och supportar och står ut med mig.

Tack alla vänner för den här födelsedagshelgen – ni är fantastiska.

FÖLJ:

11 svar

 1. Tack för härlig brunch!!! <3 Niclas och jag kommer nästa söndag igen :P Hoppas du har en fin födelsedag idag!

 2. Grattis söta härliga Jennifer! Hoppas du får en fin i dag me 🎈🎂🎊 Jag blir så glad av detta inlägg. Även om jag inte flyttade till annat land, så har jag alltid känt igen det här du har beskrivit om att ”landa och känna sig hemma” på en ny plats. Så blev Stockholm för mig (från Valbo). I vuxen ålder har många redan sina vänner och umgängen. Särskilt vid helgdagsfiranden som nyårsafton och midsommarafton – när man (jag) hellre vill vara med vänner än åka ”hem” till familjen.

  Något spännande jag upptäckt i en ålder av 40 (snart fyller jag 42), var att jag fick NYA vänner – igen. Det blev så när bytte jobb (efter 19 år …). Det lite lustiga är att jag har fått en hel del yngre vänner/nära bekanta. Och genom träningen har jag också fått ttterligare nya vänner/nära bekanta.

  Ha en riktigt fin dag Jennifer och all lycka till framöver, både jobbmässigt och privat 💕
  Kram

  1. Tusen tusen tack för en så fin kommentar Rosita. Blir alltid så glad när du skriver :)

   Och jaa, det går ofta att applicera även på att ”bara” ha flyttat till en ny stad. Men så fantastiskt att du också hittat nya vänner senare i livet! Jobb och intressen kan öppna upp bra dörrar för nya relationer… så inspirerande att höra! För mig har det jobbmässigt med bloggen/frilansandet gett mig massor av nya fantastiska människor :)

   Hoppas vi springer på varandra i någon sammanhang snart. Vore fint att höra mer om allt. Men det låter som att du trivs med livet! Stor kram och fortsatt lycka till du med <3

   1. Det hoppas jag med Jennifer! Hojta om du är i Sthlm på uppdrag så kan vi väl ses vid en frukost (om du övernattar) eller lunch.
    Stor kram 😍

    1. Fin idé Rosita, det gör jag gärna. Är faktiskt i Stockholm redan till helgen men har redan uppbokat schema. Kommer nog en sväng i juni igen, så kanske då! :) Kram

 3. Haha skrattade högt åt bildtexten till Swipea-bilden :D Tack kära du än en gång för en fantastisk brunch. Håller med Kugge, så glad att bloggarna fört oss samman <3

 4. Grattis på födelsedagen bästa Jenn! Jag ser att det varit en fantastiskt födelsedagshelg. Nu ska jag läsa mer om vad ditt 25 år bjöd på. Jag fyller några fler år iän du men ska nog se till att härma dig och också fira i flera dagar.

  Stor kram!

  1. Tusen tack fina Dorro <3 Och ja, du är också duktig på att fira så passa på. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.