Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Feministiskt anfall: idag äcklas jag av MÄN.

I morse när jag åkte autorickshaw till jobbet som vanligt så hände något obehagligt som gjorde mig förbannad. Chauffören justerade backspegeln och efter en stund märkte jag att vad JAG såg i den var hans bröst… Och om ni varit uppmärksamma när ni åkt bil så vet ni att vad jag ser i spegeln är vad chauffören ser på mig. Så jag förstod att han hade spegeln fullt inriktat på mina bröst. Genast tog jag min ryggsäck i famnen och kände mig äcklad. Jag var sugen på att hålla ett fuck you finger framför mina bröst som skulle möta hans blick i spegeln, men det kändes lite för kaxigt en tisdagsmorgon i Indien, jag fegade ur helt enkelt.


Jag försökte gång på gång intala mig själv att han nog på något vis såg vägen där bakom i spegeln trots allt, men nej – omöjligt.

Sen när jag kollade runt på alla män kände jag så mycket ilska. Man kan säga att jag fick ett feministiskt anfall. Något som skulle kunna beskrivas som ilskan som uppstår då man känner sig underlägsen i samhället på grund av det faktum att man (ironin) är kvinna.

Män som tar sig friheten att på ett obehagligt sätt titta på min kropp. Som vänder sig om och kommenterar på ett språk jag inte förstår när jag står på en trottoar med bara ben. Män som tycker sig stå över kvinnan, vara något mer och ha rätten till henne och hennes kropp. Här i Indien är det så särskilt tydligt. Kvinnorna är underlägsna och de flesta, de klagar inte ens. Men jag vägrar vara mitt kön, jag kämpar för att få vara en människa! Och vill ni läsa om alltihop från någon som har koll på ämnet så ska ni läsa Hanapees blogg!


/Jennifer, i en rickshaw i Indien, med en blick bakom solglasögonen som skulle kunna döda

FÖLJ:

2 svar

  1. Du skulle sagt till honom, tycker jag! Dock kan jag tycka att det är konstigt att säga att man äcklas av ALLA män. Det är som att säga att bara för att 1 av 1000 våldtar en kvinna, så är alla män våldtäktsmän. Det hände mig att en gubbe på bussen var äcklig och försökte ta på mig, och då kom en kille och sa till honom!

    Men var inte rädd för att säga ifrån. Speciellt äldre män kan ibland ha en viss tendens att tro att de är attraktiva för oss yngre kvinnor (av någon anledning) och sålänge vi inte säger ifrån så kommer det ju fortsätta tyvärr! Förstår att du blev äcklad, och tycker gott han kan få veta det då också!

    1. Tack Lina – kloka ord! Och nästa gång kommer jag säga till. Jag vet också att det är fel att säga “alla” män, men med det menar jag inte “alla” män utan det blir mer en metafor för hur samhället ser ut idag där kvinnan är underlägsen mannen. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.