Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

“Att ha svart hy är ingen värdering.”

När jag läser Elaines inlägg om pappan och sonen som blev misshandlade i Malmö så känner jag att jag måste säga något. Och jag vill upprepa Elaines ord för er: “För att göra upp med det här klimatet så gör upp med dig själv. Prata med en svart person, sätt dig bredvid någon som inte ser ut som dig eller någon du känner nästa gång du åker buss. Utmana dina egna fördomar. För Sverige är full av dem. Det här hatbrottet kom inte ur intet.”

Jag blir rädd när jag tänker på alla gånger som människor i min omgivning, vänner och nära och kära, har pratat nedlåtande om människor bara på grund av deras hudfärg eller ursprung. Det värsta är att de inte ens reflekterar över det, de verkar inte bry sig. Det bor så mycket fördomar inom oss så ni anar inte, jag har dem också – vi alla har fördomar. Jag jobbar för att bli medveten om mina och således bli kvitt dem – vad gör du?

Av att resa, och framför allt av att resa till Indien, har jag lärt mig en hel del och fått möta mina fördomar öga mot öga. Jag hoppas att vi kan bli mer öppna, förstående och respekterande inför varandra och våra olikheter. Men det hör väl till människans natur att te sig till lika? Vi borde dock veta bättre än så idag, att vi trots allt är samma sorts människor som vandrar på samma jord. Vi är alla i grund och botten väldigt lika – oavsett om du föddes med ljus hy eller en hy svart som natten.

Och om ni tittar på naglarna på en ljus och en mörk person så kommer ni se att de avslöjar något häpnadsväckande, de är som små fönster till vårt inre och ser ni? På insidan ser vi alla likadana ut!

FÖLJ:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.