Jennifer sandström

Facebook, en fluga på väg bort?

Jag funderade lite kring Facebooks utveckling… Jag och vän samtalade om det i helgen och kunde konstatera att det är ett fenomen som i vår uppfattning ännu inte riktigt fångat den yngre delen av nittiotalisterna. Och således knappast den ännu yngre generationen.

Själv känner jag inget behov av Facebook, förutom det geniala i alla “grupper” jag har tillgång till där. Grupper med de närmsta vännerna, ett skolarbete, en organisation, ett projekt, ett nätverk med tjejer, vännerna från Nya Zeeland osv osv. DET är anledning till att jag använder Facebook och för att bestämma skype-date med vännerna i andra länder och skriva lite mail till bekanta. Skulle väl påstå att jag också brukar det i marknadsföringssyfte – att kunna nå ut till drygt 1000 människor är ibland fördelaktigt.

Så ja, ni ser, jag känner trots allt ett behov för Facebook. Men jag ser absolut att det kommer dyka upp nya mötesportaler i framtiden och kanske framför allt just för att det finns i människan behov att alltid vilja ha något nytt. Vi tröttnar och vill byta ut, vi är nyfikna och vår nyfikenhet behöver stimuleras.

Därför tycker jag det ska bli spännande att se vilken riktning Facebook tar, hur de försöker hålla sig vid liv och jag undrar vad nästa mer radikala steg kommer att bli?

FÖLJ:

Ett svar

  1. Intressant inlägg! Själv använde jag facebook i marknadsföringssyfte fram tills för något år sedan. Då tog jag bort 3-400 användare och har sedan dess bara haft ett 30-tal personer i vänlistan, de som finns nära inpå i mitt liv. Vilket jag ångrar lite nu när jag vill marknadsföra mig igen haha! Ska bygga upp nätverket där igen framöver, har jag tänkt. För själv tror jag att det är den största fördelen med facebook, att man lätt kan nå väldigt många på en gång och använda det just för att marknadsföra sig själv. Men, som du säger så är det ju mycket möjligt att det dyker upp något nytt snart! Facebook börjar kännas lite dammigt. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.