Jennifer sandström

Ett öppet brev till alla otrogna.

Jag förstår att du har behov. Att du känner lust och längtan, efter spänning och äventyr. Jag förstår att det lockar och att det känns bra. Att du inte är mer än människa. Jag förstår varför du för ett beteende som i de flestas ögon skulle beskrivas som svinaktigt. Att du inte känner skuld eller skam.

Men jag förstår inte den del där du glömmer bort att det finns någon annan med dig i det här. Du är inte ett svin och jag dömer dig inte, men jag vill påminna dig om den älskade vid din sida. Trots att han eller hon må leva i en “lycklig lögn”, trots att ert förhållande kanske är fantastiskt, så faller allting någonstans under kategorin “mänsklighet”. Hur vill du leva ditt liv? Vad har du för värderingar? Känns det etiskt rätt? Vad säger din moral?

Alla vänner jag har som varit otrogna eller upplevt otrohet, alla otrohetshistorier jag har fått höra – mina två händer räcker inte för att räkna dessa. Överallt, hela tiden sker det. Varenda dag. Historien slutar nästan alltid med att någon blir sårad. Ofta förlåter man, försöker glömma och hoppas att man kan få ha det bra igen.

Det är upp till var och en, men snälla, tänk efter på vem det är ni bedrar, vem det är ni kanske sårar. Jag är så trött på att höra lögnerna upprepas gång på gång. Mer kärlek åt världen och färre lögner, är det för mycket att hoppas på? 

 

Infidelity does not come from a lack of love
it comes from a lack of respect.

FÖLJ:

9 svar

  1. Kan det bero på en generation som har vuxit upp under såpornas tid som Tre Kronor, Rederiet, Vita Lögner och Skilda Världar etc etc…..

      1. ….menade mest att det verkar vara lite av en livsstil eller trend att inte våga binda sig och vara rädda om varandra utan bara hoppar till nästa och alltid har något nytt på gång etc. etc (utifrån bloggens beskrivning)…

  2. Många säger, man sviker aldrig en kompis! Sedan sviker de sin livskamrat utan att tänka mer på det. Svek är svek! Jag skulle aldrig vara vän med en svikare eller leva ihop med någon som var otrogen…

  3. “äktenskapet uppfanns när man bara levde tills man blev 30 år gammal” – det är ju säkert sant. Vad som också är viktigt är att komma ihåg är att det uppfanns under en tid då samhället inte alls ser ut som idag. Nog har äktenskap/fasta relationer en betydande mening i dagens samhälle. Kanske är det idag inte längre fel att leva i ett så kallat öppet förhållande. MEN att vara ärlig emot både sin parter mot sig själv ÄR grundläggande för att ett sådant förhållande skall fungera. Tror jag.

  4. Jag tror att många människor väljer en partner som de egentligen inte till 100 procent vill ha. I denna kalla värld tar man första bästa för att man vill ha någon som ser än. Det slutar såklart i otrohet. Den person som säger att den är kär i personen som man ör otrogen mot ljuger för sig själv för innerst inne så gamblade du med denna person. Det finns en chans att personen du är tillsammans med vänder om och går . Jag har mött min soulmate och tanken på att förlora denna person står inte på kartan. Att JAG vara otrogen och se den jag älskar gå sin väg pågrund av mig skulle aldrig hända. När man älskar någon så finns inte otrohet på kartan.

  5. i ditt öppna brev till alla otrogna är jag väldigt intresserad av din erfarenhet du har av otrohet. Med tanke på din unga ålder är det förmodligen inget du kan debattera om. I dagens IT-samhälle är det alldeles för mycket troll som och mycket dålig information. Det är alldeles för lite kritisk granskning av de som läses. Ska man nu skriva om något som otrohet är det kanske bra att inte vara ett benrangel utan fet av erfarenhet för du anar inte hur mycket det fuckar upp det i hjärnan på den som inte kritiskt kan granska det man läser.
    Tyvärr har det fått fäste av en som absolut inte granskar något han läser. Och det har han vidarebefordrat till mig för att jag ska . Nu har det aldrig varit en fysiks otrohet med sex. Tyvärr så har dina ord ställt till väldigt mycket. Tänk på vad du skriver och hur! Speciellt om du ger dig in på saker du absolut inte har någon erfarenhet av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.