Jennifer sandström

Ett kvällsdopp i en sjö.

En söndagskväll kan vara en hemskt fin söndagskväll om man befinner sig på semester och är någonstans i ett sommarsverige tillsammans med två bästa vänner. Sofia kom och hängde med mig under dagen hemma hos min moster, vi låg på varsin solstol, pratade om livet och kärlek, och svalkade oss i poolen emellanåt. När det blev kväll plockade vi upp Lisa på tågstationen som kommit hela vägen från Skåne-land. Så handlade vi middag och åkte hem till Sofias föräldrars hus ute i Hindås (utanför Göteborg, supermysig liten stad på landet).

Vi drack bubbel, så som man bör, och sen kunde vi inte motstå att gå ner till sjön och ta ett kvällsdopp. Som sagt har jag blivit liksom havs- och sjöfrälst den här sommaren. Det känns som ett av de absolut bästa sätten att connecta med naturen, att nästan naken simma runt i ett helt naturligt vatten.

kvällsdopp

Ni ser, så vackert!

Ni ser också hur min ena arm verkar spårlöst försvunnen, den naturliga förklaringen till det är att jag helt enkelt håller i min näsa. Eftersom jag inte riktigt vet hur man stänger näsan under vatten (okej det gör man ju inte egentligen men jag tycker det är lite obehagligt när man liksom känner hur näsan fylls av vatten…)

Att jag över huvud taget hoppade ner i sjön var faktiskt en bedrift bara det! Gud så stolt jag var över mig själv. Vi hoppade till och med flera gånger – för att det är kul och för att det är svårt att knäppa en bra bild på ett försök ;)

hopp i sjöLisa (som också tränat simning i flera år) pepptalkar mig innan hoppet, och sen är hon superwoman medan jag är typ livrädd_tjej_92. 

Vi flöt några minuter i vattnet som var drygt 20 grader, det var varmare än havet. Och sen kände jag hur en liten fisk naffsade på mitt ben och min arm – då var vi ganska snabba uppe ur vattnet igen. Det är det som är läskigt när man inte ser, och sådant som jag alltid varit lite rädd för. Men om man 1. hoppar ner i vattnet och 2. ser till att röra på sig ordentligt hela tiden – så skrämmer man förmodligen iväg fiskarna… Sen så är det ju, som sagt, inga vithajar eller livsfarlig sjöodjur.

Kvällen avslutade vi i soffan med ännu lite mer bubbel.

Åh så fint det är med sånt här, sommar, tjejmys, kvällsbad och prat om livet och framtiden och reseplaner och allt annat som kommer på tal kvällar som dessa.

FÖLJ:

20 svar

 1. Vi borde åka på semester till ett badvänligt ställe så ska jag lära dig :) jag lovar att det inte är svårt <3

  Dricka bubbel låter helt fantastiskt gott. Det ska jag göra på torsdag, nån slags firande av att Hillary Clinton är första kvinna att ställa upp som presidentkandidat. Spännande. :)

   1. Öh ja den funkar alldeles utmärkt. Bara det inte är för kallt, då får du komma till min pool (jobbet) ;)

    Tack! <3

  1. Jag har funderat på om jag skulle ta och göra det här i Helsingfors… Bor inte alls långt ifrån en strand :) Det gäller ju att passa på medan man kan.

 2. Jag håller med hav och sjö är underbart! Ett tips från ännu en gammal tävlingssimmare; träna på att blåsa ut luft ur näsan när du kommer ner i vattnet. Du kanske behöver lite träning för att tajma det och inte ha hunnit blåsa lungorna tomma när du kommer ner i vattnet men det är så man gör för att inte fylla hela näsan med vattnen när man hoppar eller dyker i :)

  1. Ohh, jaa – det låter så himla logiskt och det känns som att kroppen borde kunna sköta det där själv. Ska försöka lita på den förmågan, och försöka öva lite när jag väl är i vattnet ;)

 3. Så gott bubblet ser ut – blir alltid extra sugen när det är rosatonat… ;) Har själv inte tagit ett enda dopp ännu, lagom tills den riktigt rejäla sommarvärmen kom och det hade varit läge för bad så gick jag och blev förkyld… :( Hoppas jag hinner ännu, bara jag blir frisk snart!

  1. Det gör det helt klart lite mer inbjudande ;) Åhnej vad typiskt, jag har ett par stygn nu och kan inte bada…. Så inte hunnit känna på Helsingforshavet ännu! Vi får hoppas augusti blir fint :)

 4. Ja, insjöar har sin charm men det slår ändå inte saltvattnet. Vi har ganska många diskussioner om det på sommaren, när vi är på västkusten. De två yngre förmågorna vill, när vi är i Grebbestad, åka till en liten sjö en mil bort. Istället för havet ett par-tre kilometer bort.

  Obegripligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.