Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Ett filmtips och ett drama.

På mitt flyg från San Francisco till Köpenhamn var jag som vanligt exalterad över filmutbudet och hade planerat att se The Danish Girl. När jag flög dit hade de nämligen den, men då såg jag istället på En man som heter Ove. Dock visade det sig att flygbolagen uppdaterar utbudet hela tiden och den filmen var tydligen borttagen. Så jag fick leta efter nya alternativ och lyckades pricka in en halvkass film och en väldigt rolig och fin film.

The dressmaker

Min första tanke var att jag verkligen gillar Kate Winslet som är huvudkaraktären i The Dressmaker. Min andra tanke var att det såg ut att vara en stilig film och med tanke på titeln måste den ju vara relaterad till någon typ av mode. Tredje tanken som slog mig när jag läste beskrivningen var att den utspelas i Australien – kul med något som inte är typiskt Hollywood! Men…

… Det var lite av en besvikelse. Filmen var väldigt vacker, det måste jag ge den, med många konstnärliga/estetiska scener. Däremot var den väldigt märklig och ett ganska tungt drama. Jag förstår att det här var hela poängen – men det var inte alls en lättsam film att titta på under en långflygning… Trots att den var 2 timmar tog jag mig igenom hela, med ett lite lätt nästan konstant obehag.

Sedan var jag genast tvungen att kasta mig över nästa, betydligt mer lättsamma, film.

Eddie the Eagle

Den här rekommenderade min pojkvän efter att ha sett den under sin flygresa. Den bygger på en sann berättelse om hur en brittisk kille fast besluten om att ta sig till OS börjar träna backhoppning för att kvalificera för det brittiska OS-laget. Den finska legenden inom backhoppning, Matti Nykänen, som vunnit 5 OS-medaljer, är också med och därför var det lite extra kul.

Och åh vad jag gillade den här filmen! Tycker det var oerhört inspirerande att se Eddies kämparglöd och drivkraft som aldrig gav upp. Oavsett motgångarna, trots att ingen trodde på honom, så följde han sin dröm från barnsben… Han måste ha varit lite speciell Michael “Eddie” Edwards, nästan galen kan man tro när man ser filmen, men det är väldigt imponerande och inspirerande! Om vi ändå var fler som kunde tro på oss själva så som han gjorde… :)

Rekommenderar Eddie the Eagle för en rolig, fin och inspirerande film!

FÖLJ:

4 svar

  1. Missa inte att se the Danish Girl bara, sjukt bra! Kram från oss, äntligen Finland imorgon igen för oss :)

    1. Jaa ska absolut se den!
      Åh, hoppas ni får det så fint där borta, kramar från Göteborg! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.