Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Ett augustiminne

Sommaren och sensommaren brukar vara typiska bröllopstider. Och bröllop är alltid väldigt trevligt, till och med ett bröllop helt på finska. Jag var nämligen bara på ett bröllop i sommar och det var ett här i Helsingfors i augusti precis innan jag drog iväg till Göteborg-Paris-och-Stockholm. Mumin var bestman och jag var glad över att det fanns ett par andra bland gästerna som inte pratade finska… :-)

Jag hade också i uppdrag att fånga lite gäster på bild medan bröllopsparet blev fotograferade på tumanhand. Nu, en månad senare, har jag äntligen gått igenom alla bilder! Och ikväll ska vi faktiskt hem till de som gifte sig och kika på lite bilder så därför passade det bra att ta med dem nu. Så jag passar på att visa er litegrann också.

Vigseln ägde rum i den stora vit kyrkan mitt inne i Helsingfors, Domkyrkan. Det var ganska mäktigt, den är liksom rätt cool. Ni vet den som är ett typiskt landmärke för Helsingfors?

Bröllopsfesten hölls sedan i en väldigt fin restaurang bara några hundra meter därifrån i närheten av hamnen. Så påväg dit stannade vi till i en park och minglade lite. Vi hade med oss lite dryck som de två bestmännen ordnade med, och jag fotade och fotade.

Min stiliga Mumin!!

Och jag, som kanske borde lära mig att fixa håret inför tillställningar som dessa? Fina håruppsättningar eller ens lite hårfix är liksom inte min gren alls… Jag använder endast en hårprodukt vid random tillfällen när det krävs: torrschampo. 

Bröllopsfesten kanske bästa grej var att det fanns en godisbar innan middagen började. Det fanns såklart en vanlig bar men jag gick loss bland godisarna. En sån vill jag också ha på mitt bröllop, om jag nu någonsin gifter mig på det klassiska viset.

Det blev en himla fin kväll. Så mycket kärlek ni vet. Finländarna är bra på att dansa också, vals och sånt där. Jag sa att vi inte får lära oss vals i skolan i Sverige (men det är kanske en lögn?) och använde det som undanflykt för att inte behöva gå upp på dansgolvet. Men det handlar nog mest om att jag inte är jätteförtjust i dans om jag inte är 1. lagom tipsy eller 2. hemma och fuldansar.

Så, nu ska jag checka ut för helgen. It's Friday after all. Och i morgon ska jag faktiskt på en skrivarkurs i utkanten av Helsingfors med övernattning på hotell och allt. Spännande! Ha en härlig helg hörni ♥

FÖLJ:

12 svar

 1. Ah va pampigt med brollop i domkyrkan! Jag som bara varit till Helsingfors pa skolresor (stafettkarneval!) och nagra helgresor haller den verkligen som ett riktigt landmarke!
  En trist sak med att ha bott utomlands (och ratt langt borta) har varit att jag missat sa manga av mina vanners och kusiners brollop. Men vi har ju varit pa “nya” vanners brollop till flera olika lander istallet sa det far val uppvaga :)
  Ha en trevlig helg!

  1. Stafettkarneval?? Låtar spännande :) Och jag kan tänka mig att det måste kännas tråkigt att bo för långt borta när det är flera bröllop på gång. Det är ju så, finns verkligen för- och nackdelar med att flytta utomlands. Och någonstans väger det positiva över.
   Hoppas din helg också varit bra! Vill passa på att tacka för att du kommenterar här i bloggen – jättekul att få tankar och input från en läsare, som både har rötter i Finland och nu själv bor i ett annat land! Kram

 2. åh wow, vad är det för skrivarkurs? Kanske kommer något inlägg om det senare om man får önska? är ju liksom väldigt mitt i prick mitt inresseområde :)

  1. Your wish is my command ;) Nej men tack för att du efterfrågar något sånt – är alltid kul att få önskningar från läsare ju! Det är en skrivarkurs genom en förening jag är med i här i Helsingfors, Nylands Litteraturförening. Kan rekommendera att gå med i något sådant om du inte redan är det och om det finns där du bor kanske? Ska skriva lite om vad vi fick göra!

  1. Men tusen tack Dorro vad gullig du är! Och JA det måste du verkligen – här finns mycket trevligt att se och uppleva :)

  1. Eller hur!!! Vet inte riktigt vad det är med godisbar som gör en så excited men känns helt rätt ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.