Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Entreprenörsveckan i Båstad.

Idag hade vi ännu en dag här i Båstad med fler föreläsare, nya entreprenörer och egenföretagare och spännande program.

Och här är jag, som gömmer mig bakom våra två rollups.

Dagens viktigaste och coolaste: snubben som vid 48 års ålder och ägare av ett IT-företag bestämde sig för att göra något i gott syfte mot trafficking och människohandel efter ett samtal med en prostituerad i Shanghai. Så han startade ölen Not For Sale Ale som ett litet projekt – som nu sprider sig världen över med hjälp av alla som vill hjälpa till. Så häftigt!


Sen pratade Lesley Pennington om hur hon grundade företaget Bemz och deras resa. De tar alltså på beställning fram sofföverdrag till IKEA-soffor, som en hel business! Ganska smart grej, så enkelt att genast få en mer unik IKEA-soffan. Förra året sålde de i 43 länder. Det är ju också en bra idé att bygga något som baseras på en sån jätte som IKEA är.

Vi snackade också lite med Svea Ekonomi som var på plats (de erbjuder alltifrån hjälp med fakturering och redovisning till allt möjligt i ekonomiväg). Härliga gubbar med 40 års erfarenhet i branschen – tänk att få sitta på den kunskapen och det självförtroende! Det måste vara en skön känsla. Ämnet var då intressant för oss på Zervant som också är i fakturerings-branschen med vårt program.

Det var en bra dag! Och man blir inspirerad till att vilja driva eget av att möta alla dessa framgångsrika människor med spännande historier.

FÖLJ:

3 svar

  1. Jag svarar här också så att du inte missar det: Vad fett att du kommer hit! Ja, det finns supermycket bra hiking här. Eftersom vi inte har bil brukar vi vara mest i West Marin/Mt Tamalpais State Park dit man kan ta sig med buss (Steep Ravine trail via Matt Davis är bra om man börjar på Matt Davis, att gå upp till norra toppen är också fint), men den bästa hikingupplevelsen i Bay Area hade jag nog på Mount Diablo nära Concord/Walnut Creek. Eventuellt är det lite varmt där nu, men kolla upp det! Om du vill åka längre är det fint uppe kring Point Reyes och ner mot Santa Cruz. I stan finns Lands End’s trail och Batteries to Bluff trail som är fina!

    1. Jättetack, vad gulligt Linnea!! Jag kryssade i att få ett mejl också vid svar på kommentar för säkerhetsskull ;) Så många bra tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.