Jennifer sandström

En valborg och början på den första kärleken.

Den första kärleken – del 1


Det hade precis blivit maj och det var vår, året var 2009. Jag brukade spana på honom lite i skolkorridorerna. Han var tre år äldre och kompis till min bästa väns pojkvän. De kom från Stockholm och gick på skidgymnasiet.

En morgon vaknade jag upp som pirat i hans säng. Det hade varit kvällens utklädnad på festen där vi träffats. Den morgonen kom min bästis och hämtade mig, det hade inte varit något konstigt med det, om det inte vore för att vi var sexton och sjutton och inte hade körkort, det var hennes pappa som körde. Jag kom ut som den pirat jag varit kvällen innan och vi åkte till lokalen för att städa upp och ladda inför ännu en fest, med annat tema. Vi hade alltså hyrt en lokal för att festa två kvällar i rad, fy vad kul det var.

Den kvällen, den andra kvällen som var en fredag, var jag sjömans-klädd och hade fjärilar i magen. Jag var lite trött och höll mig nästan nykter, han smsade nog något och ett tag senare kom han dit. En kram kanske, en puss? Jag minns inte, jag borde minnas. Och bloggen för den helgen sa mest “Resten, detaljerna, förblir osagda.” Det hade varit kul om detaljerna hade kunnat avslöjas på den tiden och kunnat läsas idag, men de finns nog i en dagbok längst ner i en minneslåda någonstans där hemma. Att lyssna på Skaburbian Collective lyckas i alla fall framkalla en viss sorts nostalgi och känsla från den tiden.

Jag vet att vi åkte hem till honom. Jag var ensam hemma och det var ingen som undrade var jag sov. Hade de undrat hade jag ändå sagt, mamma jag sover hos Lisa ses i morgon, och de hade inte sagt så mycket mer även om de kanske visste.

På lördagskvällen vill jag minnas att det regnade, jag låg i vår soffa och såg någonting meningslöst på tv:n. Vi hade smsat lite och tillslut kom han dit. På söndagen skrev jag i bloggen “Inatt får jag somna utan sovsällskap, gud vad ensamt.”

Det var vackra veckor som följde. Svävade mellan rosa moln och osäkerhet.

Den första kärleken – del 2 och 3

Fortsättningen, om vad som hände och hur det inte riktigt tog slut förrän ett par år senare, följer här i andra delen samt sista delen.

FÖLJ:

4 svar

  1. Du frågade om w-burg =)….var där 2005-2006 och fick uppleva fotbolls-vm på plats samtidigt som jag hadde ett utbytesår med juridik. Fantastiskt!!!
    Lärde bara känna en massa tyskar och blev grymt kär i en….sjukt bra år =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.