Jennifer sandström

En resa jag ångrar att jag inte gjorde

Det här är dagens tema i Kajsons julkalender och jag har funderat ett tag nu, en resa jag ångrar att jag inte gjorde?

De gånger jag har stått i valet och kvalet har jag liksom nästan alltid åkt. Kanske borde det finnas några resor jag ångrar att jag inte gjorde när jag väl varit en längre tid utomlands? Men nä, jag har gjort så många drömresor under mina utlandsår.

När jag pluggade i Kanada och vi åkte på spring break till Kuba, eller efter terminen en vecka till San Diego. Vi reste också till Seattle, Vancouver och Whistler.

Hösten efteråt när jag pluggade på Nya Zeeland var jag också duktig på att välja resorna. Det var weekend-resor runt om i landet (Raglan, Wellington osv), en vecka på Sydön, en vecka till Samoa och 5 veckor längs Australiens östkust efter terminens avslut.

Även i München blev det några kortare resor och ett par roadtrips.

Det är möjligen ett land där jag kunde önska att jag rest mer, Indien. Men å andra sidan har jag varit tillbaka efteråt och sett mer av landet. Det var särskilt en resa, nattåget till Goa, som jag valde att skippa. Kanske har jag ångrat det litegrann? Nattåg i Indien skulle varit en upplevelse man aldrig glömmer, men knappast en särskilt trevlig sådan.

Men, de gånger jag valt bort resor, har det dykt upp andra saker. Och det finns massor av resor jag är glad över att jag faktiskt gjorde. De där gångerna man tänkt, ska jag? Och så åker man och man ångrar inte en enda sekund.

Har du någon resa du ångrar att du inte gjorde?

FÖLJ:

10 svar

 1. Jag ångrar nog att jag inte åkte till Syrien och Libyen innan det bröt ut krig där. Och att jag aldrig hann till Jugoslavien medan det fortfarande var Jugoslavien. Fast ångra och ångra, inte kunde väl jag veta då att det skulle gå som det gick. Det blir nog dessutom bättre snart i både Syrien och Libyen. :-)

 2. Vad härligt att du känner som att du fått uppleva så mycket! Du är trots allt fortfarande väldigt ung men har rest mer än många andra i din ålder :)

  Jag ångrar att jag inte åkte på safari när jag bodde i Sydafrika. Det är nog den enda resan jag önskar att jag hade gjort. Jag mådde förvisso inte bra då innan jag åkte hem till Sverige men mest av allt var det nog av dumsnålhet, och hade egentligen haft råd till det. Nu vet jag inte när jag får en chans nästa gång. Förhoppningsvis kommer en möjlighet till det inom en snar framtid!

  1. Jaa förhoppningsvis får du möjlighet att göra det någon gång! Men förstår att det känns lite snopet. Är ju ofta så att man inte förstår förrän efteråt att ”åh skulle passat på!” När man väl är där så känns det ju så nära och därför också lätt att skippa.. :)

 3. Goa finns ju kvar, nattågen också=) Rekommenderar båda! Men ps. köp insides säng, att ligga i gången var rätt nervöst, folk som pillade på mina fötter, högljudda män som diskuterade något halva natten och toaletter som i princip bara var ett hål rakt ner, man fick akta sig för att inte ramla ner på rälsen, lätt att bli av med ett ben där alltså haha.

  1. Väldigt sant ;) Och lät som ett bra tips. Tror mina vänner då hade något öppet där man bara drog för med gardin… De där toaletterna undvek jag också på kortare tågsträckor. Men nattåg är det förstås nödvändigt.

   Hade förresten en kompis som brukade åka Delhi-Kochi. En tågresa på typ två dygn 😳

 4. det fanns en resa jag planerade att göra innan jag blev gravid med första barnet, alltså som vi tänkte göra typ “för att passa på innan det blir barn”, som jag länge trodde att jag ångrade att den inte blev av (blev gravid direkt jag ens andades tanken typ). Men sedan gick jag igenom med mig själv vad det var jag tyckte mig sakna, och insåg att det inte var resan i sig (den kan dessutom bli av senare, och hade nog inte varit så kul att genomföra då för att jag inte var samma modiga person som nu, inte hade kunnat njuta av dem på samma vis). Det handlade mer om symboliken, den uteblivna resan kom att stå för att bli lite överrumplad och liksom kanske också rädd som man kan bli när man plötsligt väntar barn.
  så no regrets längre!

  1. Åhh. Det är ju lätt att tänka att man ångrar något samtidigt som om man verkligen fick välja, skulle man kanske inte ha det annorlunda i slutändan ändå… :) Hoppas resan blir av framöver! Kanske när barnen blivit större?

 5. Hmm, kanske att jag ångrar lite att jag inte såg till att även göra Nya Zeeland när jag en gång var i grannlandet. Men det hade blivit knepigt med pengarna och jag hade isf blivit tvungen att låna pengar av någon. Alternativt borde jag ha gjort även South Australia för att kunna säga att jag faktiskt varit ett helt varv runt Australien (+ till landets mitt). Jag borde också ha avvarat några dagar extra till Israelresan jag gjorde, för att ha kunnat se mer av landet. Men ja, i övrigt vet jag väl inte om jag ångrar något särskilt :)

  1. Kan verkligen förstå dina känslor. Men som du säger, begränsad budget osv. Det var samma för mig i Indien. Inte mycket att göra åt. Kanske återvänder du en dag?☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.