Jennifer sandström

En kväll med Veronica Maggio i Helsingfors.

Lördag en höstig lördagkväll i oktober, en kväll då Veronica Maggio intog scenen inne i en svart box på Helsingfors ishall. Och där var såklart jag, tillsammans med Kugge. Vi började kvällen med middag på Bar Teos (god och prisvärd tapas och sangria) som låg på lämpligt avstånd till Maggios spelning. Vi hann precis med en öl på Korjaamo också innan vi fick snabba oss till ishallen då vi insåg att hon skulle köra igång redan 20.00, bara en timma efter att dörrarna öppnat. Inget förband här inte.

Veronica Maggios spelning i Helsingfors

Det var en ganska liten spelning, 3000 personer eller mindre då det inte var slutsålt. Kändes lite märkligt att se henne i en sån miljö när man vet att hon spelat på större arenor i Sverige och varit helt slutsåld. Känns också lite exklusivt att se på svenska artister som sjunger på svenska i Finland, eftersom publiken är så pass mycket mindre blir det ofta mer intimt. Precis som när jag var och såg Melissa Horn i våras här i Helsingfors.

Veronica Maggio Helsinki

HBL har skrivit om konserten och jag håller med om att det var sparsamt och lite nervöst(?) mellansnack. Hon påstod även själv att hon var nervös inför spelningen (men säger de kanske alltid så?). Dessutom öppnade hon upp allt med att fråga om det var OK att hon pratade svenska? Publiken jublade. Det ryktas om att hon har fått skit för tidigare års spelningar då hon pratat engelska, då man kan anta att hennes målgrupp i Finland till 95% består av svenskspråkiga. Annars så hoppade hon mest upp och ner på scenen med massor av energi och jag tänkte klokt val av outfit, hon såg nämligen lite ut som om hon just kom ut från 80-talet och ett gympass. Trots det lyckades hon givetvis se supersnygg ut.

Och det var en bra konsert. Jag tror faktiskt aldrig jag sett henne live innan? Möjligen för många år sedan på någon festival uppe i norra Sverige, men det är lite oklart. Dock påstod hon att det var deras sista turnéspelning för i år, men hemsidan visar att de har två kvar nu i oktober? En i L.A. och en i Norge. Kom inte här och försök få oss att känna oss speciella liksom…

Första drömmen är så lätt att fånga

En annan sak jag gillar med konserter och livemusik är att jag alltid får lite nya perspektiv på låtarna. Jag visste inte att Dallas till exempel refererar till en tv-serie från åttiotalet, det var ju lite före min tid. Och ett stycke från Den första är alltid gratis fångade mig särskilt under kvällen:

Första gången, första kyssen
Första drömmen är så lätt att fånga
Första lögnen, första smällen
Första sveket kan man alltid ångra

Känner att varenda ord stämmer in på så himla mycket som jag känner och tänker just nu. Första drömmen är så lätt att fånga. Det är ju exakt så.


Avslutade kvällen med min Mumin på baren Steam Helsinki som är en bar i centrala Helsingfors med steampunk-tema. Där tog vi farväl av ett par vänner som vi lärde känna i München och som nu flyttar till Berlin (alltid bra att ha vänner i spännande städer som man kan åka och hälsa på). Steam är förresten en rätt trevlig bar och perfekt för gintonics. Jag nöjde mig dock med en cola, efter förra helgens hangover kändes det bäst så.

FÖLJ:

6 svar

    1. Ja tack själv!! Ska förresten på MØ på Cirkus här i höst när det nu var, om det låter lockande? ;)

  1. Assåå åååh vad underbart! Maggio <3
    Såg henne på Ruis rock för några år sen.
    Jag kan känna igen mig i att man får nya tankar om låtarna när man får höra nå fakta eller bara för att det är något nytt när det är live.

    Wha vad fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.