Jennifer sandström

Dance with the fear.

Förra veckan hölls Nordic Business Forum här i Helsingfors och vi hade lyckan att ha det livestreamat i vår kontorsbyggnad. Så jag var och lyssnade på två spännande personer: Des Traynor som är medgrundare av Intercom (ett företag vi använder på jobbet och som jag var och träffade i San Francisco i somras), och Seth Godin som är en marknadsförings-guru. Seth hade ett väldigt typiskt amerikanskt framförande som blev mer och mer intensivt ju närmare slutet vi kom, ni vet den typen av tal som alltid är så jäkla inspirerande, men sällan levererar något konkret. Des var desto mer konkret med sitt budskap product first – jag älskar den tanken och idén.

Seth pratade i och för sig också lite om att det inte längre handlar om marknadsföring as we know it, utan mer om produkten i sig. Och det var ett par saker jag tog med mig i bakhuvudet, som handlar om det här om att våga.

Not enough good ideas?
Then you need more bad ideas. 

more bad ideas

Att våga

Väldigt klyschigt men också väldigt sant, citatet ovan. Peppe Öhman skrev igår om hur vi (eller det finländska samhället) gillar att gotta sig i andras misslyckanden. Jag håller helt med Peppe, det är garanterat något som gör att folk inte ens vågar testa sina idéer och drömmar. Som hon skriver: “Försöker man inte kan man inte heller bli till åtlöje för andra där hemma ifall man misslyckas.” Kan vi känna igen detta i Sverige också? Förmodligen.

Så om du drömmer om något och är rädd för att misslyckas måste du släppa dessa tankar. Du måste sluta bry dig om vad alla andra tänker. Du gör det här för din skull, och det värsta som kan hända är att du misslyckas och får börja om från ruta ett. Det du alltid kan ha med dig är att du faktiskt vågade.

Dance with the fear

Jag har lärt mig att det är okej att vara rädd, så länge du inte låter rädslan hindra dig. Det är lite av en rebellisk känsla att gå emot sina rädslor och göra saker ändå. Det är sådant man växer av, ni vet. Vare sig det handlar om att åka slalomskidor ner för en brant backe, flytta utomlands, eller starta eget företag. Och som Seth Godin beskrev det så menade han att du ska lära dig att dance with the fearDet tycker jag var himla vackert beskrivet. Att dansa med rädslan, det är exakt det jag vill göra.

Med de orden kickar vi igång den här veckan! Ut och möt era rädslor och ta ett steg mot någon av era drömmar… :)

FÖLJ:

6 svar

  1. Perfekt inspirationskick den här måndagen. Hur skulle världen se ut om allt fler vågade göra det de verkligen vill göra? Är säker på att vi skulle bo på ett bättre ställe.

  2. Så himla bra inlägg. Kloka ord från en klok tjej! Sitter här på flygbussen på väg hem efter en helg i Stockholm och har i princip precis insett att mitt liv snart kommer vända totalt. Jag har tänkt flera gånger: “Tänk om det skiter sig? Vad ska andra tycka?”, men du har så rätt i det du skriver. Det viktigaste är att JAG vet att jag försökt och har gått efter det jag tror på. Att läsa ditt inlägg fick det att pirra till i magen av förväntan och en säkerhet att det här kommer bli så bra. Blev så glad av att läsa det här. Tack för att du fick mig att tro lite extra på mig själv idag. Man ska alltid gå efter sina drömmar. Alla erfarenheter, oavsett om det blir som man tänkt sig eller inte, gör en till en starkare person.

    Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.