Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Årets vinterresa.

Sponsrat inlägg – i samarbete med Svea Vaccin.

Ett resmål att se fram emot

Något som gör att jag känner mig lite mer pepp på hösten än jag kanske annars skulle vara, är att jag har en lite längre resa planerad i slutet av november. Jag ska för första gången få åka tillbaka till ett av de länderna jag bott i, som inte är Sverige eller Finland. Jag har varit en längre tid i Kanada, Nya Zeeland, Indien och Tyskland, men faktiskt aldrig hunnit återvända till någon av platserna. Eftersom jag nämnde just att det är en längre resa kan ni ju utesluta Tyskland, men vilket av de andra länderna kan det tänkas vara? Ja, det tänkte jag behålla för mig själv åtminstone någon vecka till ;)

vinter-resa

Bilder: Unsplash.

Reseplanering

Jag bokade faktiskt den här resan redan i maj men det är inte förrän nu som förberedelserna börjar på riktigt. Jag kommer flyga själv men möta upp min kompis som är i landet redan nu. På onsdag ska jag skypa med henne och vi ska planera vår resrutt! Det vi måste göra är att boka ett par inrikesflyg samt bestämma om vi ska boka en vandringstur eller inte. Jag suktar så efter att få vandra i vackra berg just nu (därav valet av bilderna ovan) att det lutar väldigt mycket åt att vi faktiskt gör det – det känns lite som en once in a lifetime. Men vi får se.

Vaccinering

Eftersom jag bodde i det här landet för några år sedan har jag förmodligen redan vaccinerat mig för de sjukdomar som man kan tänkas stöta på. Men eftersom det var några år sedan hinner man glömma vilka vaccin man faktiskt tog och dessutom är det viktigt att kolla upp om något tidigare vaccin hunnit gå ut. Till exempel stelkrampen, den tror jag att jag fyllde på sist jag tog vaccin inför en utlandsvistelse.

Att vaccinera sig inför en resa hör inte direkt till det mest exalterande reseförberedelserna, men ack så viktigt och något man bara måste göra. Själv har jag precis letat efter mitt vaccinationskort utan resultat, ingen aning om var jag kan ha lagt den lilla lappen (mamma, var är den?!) och finns det inte en app för det tills nästa gång? Minns till exempel inte om jag tog vaccin mot Hepatit A och B, eller om det bara var ena av dem, men jag antar att det var för båda… Jag ska leta igen och lite bättre en annan dag och se om jag behöver ringa och boka in en tid för vaccinering, drar mig dock lite varje gång för att uppsöka läkare eller göra något “nytt” här i Finland som inte fungerar exakt som i Sverige.


Har du sparat på semesterdagarna för att resa någonstans i vinter?

Eller nöjer du dig med sommarsemestern och några weekends här och där under vinterhalvåret?

FÖLJ:

29 svar

 1. Jag vill också vandra i bergen i det där landet. (Ska inte avslöja dig ;)) hehe. Men får vänta tills nästa sommar i svenska fjällen.

  Jag har sparat 9 dagar som jag sparat ifall jag får en höstdepression – än sån länge använt två för min weekend till Amsterdam. Om allt går som jag vill sparar jag resten till nästa år och vår vandring. <3

  1. Dig kan man lita på! Åh ja… Jag måste börja försöka få Mumin att antingen haka på Lapplandsfjällen eller skaffa egna planer…. ;) Jag älskar för övrigt att du har en buffer för höstdepp, så bra ju!

   1. Jag är din plan! :)

    Det är den bästa buffer jag någonsin haft, ska alltid ha en sån ifall att. Annars får man mer semester året efter bara :)

  1. Har jag inte lyckats avslöja det för dig redan? Hehe. Säkert i förbifarten i något snabbt meddelande, typ bloggkommentar eller fb ;)

 2. Jag tror sig veta var du ska!? Vi blir borta i Thailand i två månader! Första lång flygning med vår ett åriga dotter som ska hälsa på min thailändska familj! Mkt inplanerat men vi får se hur mkt utav det vi hinner!

  1. Om man lägger ihop ett och ett kan man kanske lista ut det ;) Åhh så fint för familjen att få träffa ettåringen! Och att spendera 2 månader i Thailand låter ljuvligt. Var någonstans i Thailand?

 3. Spännande med resa, blir nyfiken :)
  Själv kom jag precis hem från en weekend i Barcelona och får nog stå ut till jullovet innan jag åker igen. Då bär det i alla fall av till Thailand.

 4. Åh! Vinterresor är nog det bästa. Gör vintern lite kortare och huden lite mindre vit. Jag chansar på Indien! Har jag rätt?

 5. Jag tror åxå Indien! Har för mig att du hintat det någon gång.

  Jag har en weekend i Polen inbokad i början av november tillsammans med vänner. Vi funderade på att åka på spa nånstans i Sverige men insåg att det för sjutton är billigare att åka till Gdansk och bo i en lägenhet och äta gott och shoppa lite där.

  1. Åhh vilka härliga planer Åsa! Jag är en av alla dem som gärna promotar Polen och själv skulle jag också vilja åka på spa antingen dit eller till Estland :)

 6. Åh spännande, vad härligt! Jag gissar på Indien eller Nya Zeeland då utifrån att du behöver vaccinera dig. Och ska du till NZ så blir jag grön av avundsjuka…

 7. Spännande! Jag är nyfiken. Och gissar på antingen NZ eller Kanada. Fast tja, Indien har ju också berg… Och har för mig att du nångång skrev något om Indien. Åh, svårt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.