Jennifer sandström

En helg i Stockholm

Min fredag-söndag spenderades i Stockholm med vänner. Det var otroligt skönt att få koppla bort från internet-världen mer än vanligt och gå in helt och hållet i en vännerbubbla. Ni vet när man umgås dygnet runt, äter frukost ihop, promenerar långt, gör något trevligt (typ som Fotografiska) och pratar om allt möjligt. Det var väldigt behövligt.

Fredagskvällen blev ganska lugn med middag och en drink och sen dukade Hjalmar upp till tjusig frukost på lördagsmorgonen:

Till historien hör dock att Hjalmar verkligen ansträngt sig för den glutenintoleranta i vårt gäng, så pass att hon till och med bakat glutenfria scones. Och gjort supergoda smoothies. Men, vad hon inte visste var att den havredryck hon använt i exakt allt, inte var glutenfri. Som tur var löste hon det ganska snabbt med lite annat. Och nu vet ni också det, alla havredrycker är inte glutenfria.

Vi drack kaffe och promenerade sen hela vägen från Solna in till stan, och vidare till Fotografiska. Gick totalt 14 kilometer denna dag.

Det blir mycket ryggbilder när vi traskar runt och jag har kameran runt halsen.

Stannade till i en så mysig liten kakelbutik längs Rörstrandsgatan-

Citykids. 

Slottet (och ett flygplan!). Det sägs vara vackrare på insidan än vad utsidan avslöjar. Har ni besökt det?

Fotografiska. Tyckte Ellen von Unwerths utställning var aningen för sensuell för min smak. Kände liksom inte “wow, sånna här bilder skulle jag vilja fota” (eller hänga upp för den delen) så som jag annars kan känna när jag går på Fotografiska. 

Fortsatte på Söder.

Indigo. En liten bar som jag snabbt blev kär i. Och så trevlig personal. 

För lördagens middag hade vi bokat bord på restaurangen Tong. En ganska nyöppnad i lite asianfusion-stil. Det var gott med spännande smaker, tänker mycket chili, koriander och ingefära. Personalen verkade särskilt nya och lite märkliga. Jag förstod inte riktigt grejen med att huka sig ner vid borden när man tar beställningen, men det kanske är Stockholmscoolt? Eller?

Vi var fyra i sällskapet och beställde in 3 förrätter som vi delade på.

Ångad torsk med musslor och bläckfisk blev huvudrätten för oss alla.

På söndagen åt vi frukost hemma hos Lisa, färskt bröd och chiapudding! Sen promenerade vi ut till Drottningsholms slott i vårsolen. Jag har inte varit där innan och det var ju en perfekt söndagsaktivitet.

Det var den Stockholmshelgen. Och som sagt, det är inte alltid lätt med vänskap på distans – så värdefullt och fint att få tid att umgås. Tack för det älskade ni!

FÖLJ:

6 svar

  1. Ska också spendera en helg i Stockholm nu! Den kommer se rätt annorlunda ut dock, typ besöka friluftsbutiker och klättra på de stora klättergymen där haha, och dricka öl förstås ;)

    Kan hålla med om utställningen, jag och Katarina hade mycket intressanta diskussioner om bilderna, självporträtt och annat dock – det är väl det fina med konst, även om man inte gillar allt får det en att reflektera och diskutera kring saker och ting. Men Christian Tagliavini (låter som en pastarätt…) alltså, wow! Älskade bilderna och att man fick se rekvisitan han gjort – magiskt!

    1. Åh vad mysigt, har sett dina stories och det såg inte fel ut :)

      Ah vad intressant att ni också tänkt till om utställningen! Jag tyckte också Christian Tagliavinis var cool, men mina vänner rusade igenom och tänkte “boring”, haha. Såklart boring om man inte läser texterna och sätter sig in i det… ;) Så spenderade inte så mycket tid där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.