Jennifer sandström

En helg borta / en helg hemma

Jag undrar hur länge man kan skriva/uppleva/känna att livet är ”lite upp och ner”.

Hela det här året kanske. Allt är liksom lite speciellt. Jobbsituationer, den planerade resan hem till Sverige. Sådant man tackar ja till, sådant man får för sig att göra.

Och förra helgen var såklart underbar. Att få vara ute på stora äventyr igen! Både upptäcka Åland och få jobba med ett roligt projekt.

Trots att vi fick kliva upp klockan 5 för att ta oss dit.

Vi hade till och med unnat oss en superlyxig hytt. Vi åkte ju dagsbåt och hängde hellre i en fin hytt för några euros extra (där minibaren dessutom ingår hehe).

Men inledde förstås med båtens finaste frukost (frukost nummer två eftersom vi vaknat så tidigt). “Tack vare” rådande omständigheter fick vi frukosten serverad till bordet istället för den vanliga buffén. Värt!

På fredagskvällen i Mariehamn träffade vi förresten ett litet gäng från Worklandia för en aw på Boquerian. Ulrika kom också! Känns så fint att få träffa onlinevänner i verkliga livet.

2004 träffade jag kompisar på Lunarstorm, senare har det blivit mest via bloggen, Instagram och typ Friday lab. Träffar de flesta nya vänner online nuförtiden eller är vi fortfarande en säregen art?

Amalias limonad! Nom!

Och vad som sen hände på den där ön har vi ju redan avhandlat.

På hemvägen hade vi förresten bara en vanlig hytt. Men åkte Viking Grace som är deras nyaste båt och den kändes så fräsch och tjusig (inte alltid den känsla man förknippat finlandsfärjorna med). Dessutom det grönaste alternativet om man vill åka färja.

Och lugnt med folk var det. Väldigt lugnt. Lite så att man känner att man gör en god gärning som reser.

Här powernapade vi. Och jobbade lite.

Trötta och nöjda. Och MATCHANDE i våra Uhana-tröjor.

Åt också en bra middag. Wallenbergare på gädda, mmmm, det var överraskande gott. Och utsikten kändes som en dröm. När det är fint väder är det ganska nice att färdas fram på havet på detta vis.

När vi körde till Åbo på fredagsmorgonen fick vi en vacker soluppgång. Och på väg hem till Helsingfors på tisdagskvällen en ännu vackrare solnedgång + en fullmåne som mötte oss större än någonsin vid horisonten.

Väl hemma blev det en något hattig och halv vecka. Tandläkarbesök, massage och diverse möten både digitalt och fysiskt(!).

Var totalt slut och sov 11 timmar när det blev helg.

Var också totalt deppig över att vara vuxen och behöva lösa allting på egen hand. Alltså typ att ta bilen själv in till stan för att gå till tandläkaren, ibland vaknar liksom ens inre treåring till liv. Och en hemlig önskan jag har: lära mig fickparkera, DET var liksom aldrig en nödvändighet där jag växte upp. Vi övade minsann på att sladda med hjälp av handbromsen, men inte att fickparkera!

Men men, vad gör en glad om inte mat?

Kanske blev det här inlägget mest lite selfies, båthyttar och MAT.

Han lagade sallad med halloumi och grapefrukt! Och godast vitlöksbrödet.

Och följande morgon fick jag vakna till bra frukost. Just det där som stod på min drömsprinslista när jag var tjugo. “Lagar underbar frukost varje helg”, stod det för att vara exakt. Det där med “varje helg” är förresten kanske inte så jättenoga. Man skulle kunna anse att jag hade aningen höga krav som tjugoåring. Samma naiva tjugoåring var dessutom fullt övertygad om att man fick det man nöjde sig med. Inte alls provocerande.

❤︎

FÖLJ:

10 svar

  1. Jag har en liten laminerad lapp i bilen med hur man gör när man fickparkerar. Som uppvuxen på Åland behövde man inte heller den kunskapen :D

      1. Haha, ja, jag har fickparkerat med hjälp av den :D Alla stegen står ju där, hur man ska ställa sig, när man ska vrida ratten, hur långt man ska backa, vad man ska se i speglarna och så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.