Jennifer sandström

En dag kommer vi ångra allt

Det kommer finnas en dag då vi inte längre kan förstå alla de hårda orden och de onödiga tjafsen. Kanske kommer vi ångra dem, kanske sakna dem. Kanske inser vi långt senare att det aldrig var värt det. Det var inte värt alla pengar, inte värt all stolthet.

För det är ju det allt alltid handlar om. Pengar. Vem som får vad. Vad jag ger, vad du tar. Eller att alltid vara den som har rätt. För det, är viktigare än någonting annat.

Aldrig att vi skulle kompromissa. Inte försöka förstå varandras perspektiv. Vi står ord mot ord. Som i en rättegång. Utan advokater. Det måste finnas ett rätt, ett fel. Ett offer, en skurk.

Och vem ska gå segrande ur denna fight?

Bara för att, när det är försent, inse att alla förlorade på vägen – när vi kunde ha delat på vinsten.

Alla vänner, kompanjoner, syskon, släkter och förhållanden. Hur det överallt uppstår konflikter. Alla gånger vi inte löser dem. Människor som skiljs åt, för att ingen ville svälja stoltheten och be om förlåtelse för sina misstag. Vi vänder hellre ryggen till. Vare sig det är en mamma, pappa, god vän, släkting eller kanske kollega. Tänker, idiot.

Och det finns alltid två sidor av ett mynt. Alltid två personer som berättar samma historia på helt olika sätt. Varje person lika övertygad om exakt hur det gick till.

Bland måsten som inte är några måsten. I liv i överflöd av lyx. För mycket att göra, allt som vi stressar över. Folk vi inte hinner ringa, inte träffa.

Vi kommer säga, jag önskar att jag hälsat på oftare. Vi skulle gjort den där resan ihop. Vi sågs för sällan.

Det är bara ett liv. Som fylls av stunder, minnen, människor – som du väljer.

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.