Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

En dag bland dryga stockholmare.

Igår lämnade vi Gällivare…
IMG_2056.JPG
Lyckliga och nöjda av den fina vistelsen hos pappsen.

Tågresan gick bra. Så mysigt när man bara kan ligga där och se på film utan några måsten. Vi såg på Grand Budapest Hotel – älskade filmen! Så konstig och vacker! När vi väl somnade så vaknade jag klockan 03.00 och vi båda var sjukt törstiga med inte så mycket att dricka att tillgå. Jag var vaken till 5… Nu är vi i alla fall i Stockholm!

Hittade precis ett ballt “café” i Mood-gallerian. Juiceverket. Älskar konceptet! Man kan få juicer, smoothies och varma(!) juicer i alla dess sorter. Nissen bakom disken representerar även en typiskt dryg stockholmare. Gruppen av människor som är anledningen till att jag inte riktigt känner mig bekväm i att bo här. Fan vad är grejen?! När jag tackade för våra juicer så sa han givetvis “varsågod”. Hatar alla människor (okej starkt men ni fattar) som inte säger tack tillbaka när de liksom borde? IMG_2059.JPGIMG_2063.JPGIMG_2062.JPGIMG_2064.JPG
Musiken inne på Juiceverket är även något som skulle få min pappa att gå i taket. Alldeles för konstig elektro-vaddetnukallas.

Vi har promenerat runt i drygt en timma och ska fortsätta ungefär så till vår båt går till Åbo klockan åtta.

Förresten, Stureplan hade inte riktigt lyckats med sin julgran det här året?

IMG_2058.JPG
Haha nog med hate till Stockholm nu ;)

Puss på er!

FÖLJ:

17 svar

 1. Jaha ojdå, ännu en person med trista fördomar. Tråkigt! Själv försöker jag att behandla människor som individer istället för som grupper. En otrevlig göteborgare säger inget om göteborgare i allmänhet, tycker jag då.

  / 08a som bott i flera städer i Sverige, Europa, Oceanien och Afrika och lärt mig hur fin världen är om man är lite mer openminded. Dagens tips!

  1. Jag upplever mig själv som openminded och vet inte om det är relevant i sammanhanget. Har aldrig sagt att det inte finns trevliga stockholmare – såklart finns det, allt annat vore konstigt – men mentaliteten JAG upplever ÄR helt annan från andra städer. Så är det med det! :)

 2. Aha, man ska säga tack när nån tackar så! Jag har alltid varit lite förvirrad, vad ska man säga? För nåt måste man ju säga känns det som, men varsågod känns fel….

  1. Haha alltså jag tycker det? “Tack för att du handlar juice i min juicebar” typ? Jag betalade ju samtidigt så… :) men det kan ju vara en sak som man inte tänker på och egentligen inte menat som drygt!

   1. Jag tänker nog mer det är “varsågod här räcker jag över varan du köpt/växelpengarna”.

    Jag jobbar ju inte så med varor, men jag räcker ofta över papper åt folk som tackar. Vad säger man då? Jag har ju gjort dem en tjänst som tagit fram pappret åt dem (formulär och grejer). Kan jag säga varsågod då när de tackar? Jag kan ju inte tacka för att de kom och frågade efter pappret, väl?

    Haha, intressant metadiskussion!

    1. Haha ja nej då kan du nog säga varsågod, men jag säger ofta tack hellre än varsågod… Beror ju lite på situationen. Betalar man i kassan = tack från båda håll. Får man maten serverad = tack/varsågod. ;)

 3. Som Stockholmare håller jag med om att Stockholm har en speciell atmosfär. Jag upplever nog inte Stockholmare som otrevliga (eftersom att jag är sån själv) men stressade, fokuserade, egocentrerade (tänker mig nu när man går på stan så tar man inte så mycket hänsyn, människosyn och världsbild är upp till var och en).

  En vän till mig sa en gång:
  “Det härliga med Stockholm är att ingen bryr sig”.

  Och det kan jag hålla med om. Det kanske inte är någon som visar omtanke om dig och är överdrivet trevlig men det är heller ingen som bryr sig om du gör något galet eller har på dig något utstickande.

  1. Intressant Alex! Kul att få höra dina tankar – och tack för att du beskrev det så bra och vänligt och inte tog illa upp av det jag skrev (hoppas jag). :) Det kan nog ligga något i det du säger och förmodligen är det något man vänjer sig vid. Utifrån, när man inte är van, är det kanske lätt att det missuppfattas som otrevligt eller drygt.

 4. Håller helt med dig! Konstigt när folk säger varsågod, som om de gjort dig århundradets tjänst, fast än det är du som betalar för varan :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.