Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Elaine Eksvärd, är DU nöjd med dig själv som du är?

Elaine skriver i sin blogg idag att ”Folk ska vara nöjda med sig själva som de är.” Och menar med sitt inlägg med största välmening att folk, eller kvinnor, ska sluta puta med läpparna för att det ser så fruktansvärt dumt ut?

Elaine Eksvärd retoriker blogg

Exakt vad innebär detta? När är man ”sig själv som man är”? Vad gör du med ditt utseende, dagligen? Årligen? Jag tror faktiskt att Elaine är “nöjd”, nöjd med sig själv liksom, men ÄNDÅ gör hon ständigt något för att se bättre ut. Jag skulle vilja påstå att min pappa är en exemplarisk version av att verkligen vara ”nöjd med sig själv som man är”. Han funderar inte alls på utseende. Klipper håret kort för att det är smidigast så, går i shorts till kontoret om det är en varm sommardag, köper jeans som är sköna och håller länge, köper skjortor på rea, använder reklamtshirts han fått i diverse deltagande etc etc.

Men de flesta av oss andra? Vi är fan inte nöjda och tillfredsställda med oss själva som vi är – för skulle vi verkligen, om vi VERKLIGEN var det, lägga så mycket tid, energi och pengar på att förändra och förbättra det som vi är så ”nöjda” med?

Vad jag dock tycker är viktigare är detta:

Folk kan väl få göra hur de vill? Pluta med munnen, le med tänderna eller med stängd mun, sminka sig lite eller jättemycket eller inte alls, färga/platta/locka håret, ha barn eller inte ha barn, resa i Australien eller jobba i gruvan i Gällivare. Grundtanken är dock alltid att du duger som du är – men jag tycker inte vi ska kommentera hur andra väljer att se ut (eller hur de väljer att leva sina liv). När jag ser bilder på hur jag målade mina ögonbryn för några år sen så tänker jag guuuud vad fånigt, men det tyckte jag inte DÅ. Självkänsla i all ära, men jag tror faktiskt man kan må bra även om man putar med läpparna!

översminkadosminkad tjej

Vem ser ni i de här två bilderna? Jennifer 19 år och Jennifer 21 år. Vem är nittonåringen bakom det hårt sminkade ansiktet och de knipande läpparna som vägrar visa tänderna? Vem är tjugoettåringen i det osminkade ansiktet med största möjliga leende? Sanningen är att det är samma lilla jag, klockan på handleden är densamma och så även hjärtat och själen inuti mig. Jag var lika “nöjd” då som nu.

Lady Dahmer frågar istället “Varför tror unga tjejer att de behöver pluta med läpparna?”
Och den här tjejen skriver också intressant om ämnet…

FÖLJ:

7 svar

 1. Du är så himla klok Jennifer! Jag tänkte också “låt folk göra som de vill” när jag läste Elaines inlägg:)

 2. Riktigt bra inlägg!
  Är också inne på Lady Dahmer och den andra bloggarens spår att det finns en anledning till varför tjejer ens putar med läpparna.

  Jag har för övrigt världens minsta läppar så putar jag så ser det “normalt” ut, haha. Men har ärligt talat aldrig tänkt på det förrän någon annan kommenterade att jag hade små läppar.

 3. Ja, ja jag köper inte BARA reaskjortor. Men om man har högkonsumerande barn är det ju bäst att inte ha så stora egna utsvävningar! Hi hi
  Puss på dig Jennifer, bra att du är nöjd med dig själv!

 4. Förstår vad du menar. Och stör mig på att elaine måste gå ner i vikt för att få bort sitt “farliga bukfett”, som knappt existerar? Men låta alla göra som dom vill dvs läppförstoring osv innebär ändå att man är med och påverkar ytliga ideal hur man “borde se ut” för att passa in normen.

 5. Usch, jag tycker hon verkar så fruktansvärt osäker (särskilt på sitt utseende), mycket mer än vad hon inser tror jag. Annars hade hon inte behövt klaga på detta. Man brukar ju störa sig mest Alla får väl se fina ut som dem vill!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.