Jennifer sandström

Eco Resort bland Sloveniens berg

Vi lämnar vingårdar och det bekanta språket bakom oss och bara 40 minuter senare passerar vi landsgränsen från Österrike till Slovenien. Här är fortfarande grönt och lummigt, och efter en stund ser vi även bergen torna upp sig framför oss. Åh!

En regnskur drar förbi och sen stannar vi till för en fika i Ljubljana. Här lämnar vi av Fabbe som var med på bröllopet och nu skulle vidare på andra äventyr och behövde lift. Vi fortsätter lite norrut, in bland de där bergen. Regnmoln övergår till rosa och fluffiga sockervaddsmoln när solen går ner och alltihop får vi njuta av samtidigt som vi når fram till den Eco Resort vi ska bo på några nätter.

Slovenia Eco Resort, glamping med närhet till bergen. Finns inte mycket annat här ute och det känns väldigt skönt.

Ett gäng med bambis, påfåglar, får, åsnor, kaniner och ankor hälsar oss välkomna. Vi får nyckeln till vår lilla stuga och inser när vi öppnar dörren att detta är glamping for real. Kanske det närmsta vi någonsin kommer komma ett tält ute i det fria. Men vi inser våra begränsningar slash bekvämlighetsnivå och bestämmer oss för att uppgradera till en lite större stuga för de två andra nätterna. Vi är ju faktiskt på semester. Och såhär innan högsäsongen finns det flera lediga stugor så det är inga problem.

I de här större stugorna ryms fyra personer, varav en säng är uppe på ett loft. Frukosten här är ganska enkel men i stugorna kan man laga egen mat.

Restaurangen som finns här hinner stänga och vi tar bilen några kilometer tillbaka för att äta middag i den större närliggande byn, Kamnik. Men när vi kommer fram verkar det mest vara barer som har öppet och det är en lugn månagskväll. Vi tittar båda på varandra och inser att ingen av oss är hungriga. Efter en lång dag, en stor lunch och den tidigare fikan vill vi egentligen bara gå och lägga oss. Så vi åker tillbaka och gör det. Kamnik är dock väldigt trevligt så vi kommer tillbaka hit nästa kväll för middag. Otroligt mysiga små gator och hus!

Middag i Kamnik. Eller ja middag och middag, vi åt en toast och en smoothie på Kavarna Veronika – gulligt cafe.

Det är ganska tomt på resorten men djuren håller oss i alla fall sällskap. När vi borstar tänderna i det gemensamma lilla huset med dusch och badrum så skriker påfåglarna precis utanför.

Vi kryper ner i sängen tätt intill varandra. Jag läser min bok och strax hör vi andra gäster som kommer tillbaka. Efter ett par kapitel är ögonlocken tunga och jag somnar i hans armar, till ljudet av syrsorna utanför som hörs genom de tunna träväggarna. Ungefär precis som att tälta, fast kanske lite bekvämare.

Vid midnatt vaknar vi båda och måste gå ut för att kissa. Jag öppnar dörren och möts av en förtrollande himmel. Stjärnhimmeln. Så intensiv och vacker här ute. Vi står en stund och bara tittar. Och så minns jag känslan, tjusningen med att befinna sig lite närmare naturen och att måsta gå ut för att kissa. Efter det sommar vi om och vaknar många timmar senare till ljuset som letar sig in genom de tunna garderingarna samt fågelkvitter.

En fin plats att vakna på.

FÖLJ:

6 svar

    1. Tack Johanna – kamerabilderna kommer senare haha. Men en modern iPhone räcker himla långt idag alltså ;)

      Och jo, skulle gärna stannat i Slovenien bland bergen några fler dagar. Nu har vi varit i städer flera dagar och det tar på krafterna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.