Jennifer sandström

En dag i Bratislava

Egentligen började vår roadtrip redan för en vecka sen på torsdagen när vi flög ner till Budapest. Vi var så pepp på resa och hade lyckats få ner all packning för två veckor med bröllop, city och vandring i en gemensam väska. Win! Vi fick dock resa i våra vandringskängor, så jag såg ut som om jag var på väg till djungeln. Och inte så som är trendigt just nu. Utan verkligen på väg ut på safari. Haha.

Vi hämtade ut bilen direkt på flygplatsen och satte direkt av mot Slovakiens huvudstad: Bratislava. (Ska se Budapest innan vi åker hem.) Efter en natt där med våra vänner fortsatte vi till Österrike och där fick vår roadtrip lite av en paus eftersom det var bröllop hela helgen. Den huvudsakliga anledningen till att denna resa över huvud taget blev av.

Anyway, att bila från Budapest till Bratislava kan endast beskrivas som jättetråkigt. En motorväg med inga särskilt intressanta saker att kolla på och fler lastbilar än jag någonsin sett under en och samma dag. Lite bilkö. Och så regn på det.

Bilresan tar oss kanske 3-3.5 timmar istället för 2.5. Och de känns sega.

Så efter man bilat genom andra fina Balkan-länder känns det lite snopet.

Men Bratislava är hur trevligt som helst och perfekt för en dag. Till exempel en passande dagstur från Wien.

En regnig eftermiddag/kväll i Bratislava.

Men nästa dag sken solen och det var vi glada för eftersom stan bör upptäckas till fots:

Finns många restauranger och caféer som lockar här. Men vi hinner bara testa ett par. Dessutom råkar vi välja ett cafe när vi ska äta frukost, som tar en timma på sig att servera små stackars bröd med avokado på. Men det kan förstås ha berott på hundra olika saker, de kanske bara hade oflyt just den morgonen. Det är ju egentligen så man ska tänka om folk och platser där man har en sämre upplevelse, visst?

Enjoy Bistro, som verkade bra men inte levde upp till förväntningarna.

Photobombed.

Men ett cafe som var TOPP var Bistro St. Germain som låg precis i utkanten av gamla stan. Gå hit! Det verkade poppis bland locals också. Bra mat och mysig känsla.

Vi tog en förrätt på Bistro St. Germain innan vi mötte våra vänner och åt middag.

Vi bodde på ett helt okej Airbnb precis vid slottet. Och slottet hade vi tänkt besöka men eftersom Nato hade samma tanke just idag, så var slottet stängt för allmänheten. Det tog en stund innan vi förstod detta och insåg varför slottet var omringat av poliser och vakter.

Att vandra runt slottet på utsidan var dock en fin idé ändå. Och bra utsikt härifrån!

Kanske kan man hänga här en hel helg, men en dag kändes faktiskt ganska lagom.

Det var ett trevligt första dygn på vår resa, som fortsatte med ett fantastiskt bröllop i Österrike och sen äntligen berg och natur i Slovenien. Mer om det sen!

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.