Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Du gamla du fria – Håkan Hellströms nya album.

Den här dagen blev just så mycket bättre. Jag känner mig fortfarande sjuk, helt stuffed i huvudet, lite snuvig och är ledsen över att jag inte kan träna och tveksam till helgens planer. Men så insåg jag att det är FREDAG och inte vilken fredag som helst utan fredagen då Håkan Hellström släpper sitt nya album Du gamla du fria!

Håkan Hellströms nya album – Du gamla du fria

Jag blev minst sagt överlycklig. Jesus, som om Håkan hoppade in i mitt hjärta och tryckte på happiness-knappen. Jag har knappt hunnit lyssna på en enda sång, men plötsligt kändes det som om vi kommer överleva den här hösten och vintern också, med Håkan Hellström i öronen. Han som vanligtvis brukar släppa album på våren. Hur som helst, nu ska jag stänga in mig med Du gamla du fria och fortsätta fredagen.

Här är trailern för Du gamla du fria, det nya och åttonde albumet från vår allas älskade Håkan Hellström:

Recensioner?

Tidningarna har redan hunnit recenserat det nya albumet och här är några olika recensioner om Du gamla du fria:

“En helomvändning för Håkan. Lekfullhet och vemod får samsas på nya albumet.” – skriver Expressen.

“Dyster, dov och eftertänksam. Håkan Hellström tar en väg långt ifrån den givna på sitt åttonde album.”säger Aftonbladet.

Jonathan Bengtsson på Djungeltrumman gör en intressant och fyndig recension och säger bland annat att “Hellström har aldrig skrivit värre texter än just nu” men också att  “…om Du Gamla Du Fria är språkligt själasvag, så är är den musikaliskt uppfylld.”

Kulturnytts recensent på Sveriges Radio verkar hålla med och säger att albumet är “textmässigt fantasilöst men musikaliskt fantasifullt”.

Själv får jag återkomma med en Håkan-recension senare, när jag hunnit lyssna igenom albumet från början till slut och lite mer på djupet analysera låtarna. Men jag tycker alltid hans röst och melodier är mysiga och är övertygad om att jag kommer gilla det jag hör – man kan säga att jag är en gnutta partisk, så som man lätt blir när man är kär.

Någon annan där ute som också känner sig lycklig över detta faktum? Och som kanske till och med ska gå på en av de få konserterna som Håkan spelar i vinter?

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.