Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Huaweis nya Honor 8 – en utmanare till iPhone?

Sponsrat inlägg – i samarbete med Huawei.

Sedan Apple släppte sin iPhone har jag levt i en iphone-bubbla, något som jag upplever att majoriteten i Sverige gör. När jag flyttade till Finland blev jag nästan förvånad över att se att inte alla hade iphones, utan att många faktiskt hade alla möjliga andra modeller som jag knappt sett tidigare. Kanske beror det på att det här landet länge präglades av Nokia och att det helt enkelt har satt sina spår? Hur som helst kändes det nyttigt att se det liksom finns fler världar där ute, utanför iPhone-världen.

Jag har inte egentligen kunnat tänka mig att skaffa någon annan telefon heller, då jag alltid varit nöjd med mina Apple-produkter, deras små brister till trots. Men det finns en ny smartphone på marknaden som jag eventuellt kan tänka mig att överlägga när jag snart kommer behöva investera i en ny telefon! Och detta är en en Huawei.

I morgon, fredag, släpper Huawei nämligen sin senaste modell Honor 8.

Honor är ett varumärke från Huawei som är ett kinesiskt företag. 

Även om Huawei var ett tidigare relativt okänt märke för mig så blev jag intresserad av den här efter att ha hört mycket bra om den. Dessutom blev jag efter mitt besök på Googles huvudkontor i Silicon Valley och efter att ha läst på om Googles historia och hur de fick Android att blomstra, faktiskt intresserad av att ge Android en chans.

Utmärkande för nya Honor 8:

* Batteritiden – med ett 3000mAh batteri så har mobilen längre batteritid än exempelvis en iPhone som har runt 1800.

* Kameran – med sina 12 megapixel med dubbla linser på baksidan och 8 megapixel på framsidan ska det vara en bra kamera! Passande för bloggaren. Dessutom har den en RGB- och monokrom-sensor, som sägs fånga upp mer ljus, färg och detaljer.

* Designen är enkel och snygg och telefonen kommer i sapphire blue, pearly white och midnight black. Om inte annat väldigt läckra namn på de olika färgerna.

* Fingerprint – precis som de senaste iPhone-modellerna har även Huaweis Honor 8 en funktion för 3D fingeravtryck för att låsa upp telefonen. Något som min gamla telefon saknar, men som jag förstått är sjukt smidigt och säkert!

Och en fråga till er: vilken smartphone har du? Är du en sån som alltid haft iPhone och inte kan tänka dig något annat? Är du ett fan av Android? Eller har du testat lite olika och fäst vid varken iPhone eller Android?

Ps. Har du en Windows Phone är det förmodligen läge att byta ganska snart – i så fall kanske en Honor från Huawei kan vara ett alternativ?

FÖLJ:

10 svar

  1. haha sorry Huawei som sponsrar…men vilken Asien-telefon haha.. Min sambo köpte en förra veckan. Kameran ör fantastisk….meeeeen den har en inställning som man måste slå av för varje bild man tar om man inte vill ha den. “Gör vackrare” heter den. Alltså…min stackars bebis får sminkat ansikte, ögonen mörknar och förstoras rundare…och då är det ingen löjlig app utan grundinställningen på kameran.. Meeen tar man bort den är den bra! :) jag kör iPhone 5

  2. Jag har haft Sony de senaste 6 åren. Har aldrig haft iPhone, mest för att alla andra har det tror jag. Jag trivs med Sony och de jag har haft har fungerat bra.

  3. Ehm, jag är ju finsk så…. Efter att ha haft en massa Nokia så blev det Samsung när det blev smartphone och samsung håller jag fortfarande fast vid.. Gillar deras mini-modeller som ligger bra i handen.

    1. Haha med all rätt Åsa! Ja jag är lite skeptisk till hur telefonerna plötsligt börjat öka så i storlek…

  4. Jag bytte från iPhone till en Samsung S7 Edge i våras och jag ångrar på det stora hela inte det bytet alls. Kameran är fantastisk och Android har absolut mognat och blivit riktigt bra. Alla tjänster jag använde på iOS har jag på Android förutom Bildström och iMessage, som väl är det jag kan sakna ibland. Högtalaren på S7:an är inte heller någon höjdare men jag skiter i det när jag har ett batteri som räcker betydligt längre än min iPhone 6Plus och kameran är hästlängder bättre.

    Huawei har ju funnits på svenska marknaden i minst åtta år så de känner jag till sedan länge, nästa modell kanske? För som det känns nu byter jag inte tillbaka till iOS och iPhone i första taget.

    1. Intressant att du bytt från iPhone-världen och är så pass nöjd! Skönt det med batteriet som räcker längre (jag tänker alltid: hur svårt kan det vara för dem att tillverka lite bättre batteri??) och kul med en kamera som är bättre! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.