Jennifer sandström

Det roligaste jobbet jag vet (en tjänst jag aldrig hade tänkt erbjuda)

Allting började med att jag råkade nämna på ett par ställan att jag kunde lite om sökoptimering. Först frågade några bloggvänner om jag inte kunde hjälpa dem. Sen fick jag mejl från folk jag inte kände, någon som sett att du kan ju det här och undrade skulle du kunna hjälpa mig? Oj, ja men såklart, det här verkar kul. Och det var liksom inga mängder av mejl, men det var ett par, sånna som inte behöver ett paketerat förslag framför sig för att agera utan på eget intiativ tar kontakt.

Bland vännerna var ett par nyfikna på enbart sökoptimering men det var också några som ville ha hjälp med helheten – att liksom se över bloggen överlag, analysera, hitta förbättringsmöjligheter. Jag tog betalt men gav ganska bra rabatter. Dels för att de var mina vänner men också dels för att det här ju inte var någonting jag hade gjort innan.

Det här började typ i februari, och sen dess har det fortsatt. Jag har fått hjälpa både folk att starta upp bloggar helt från scratch och de som redan bloggat i flera år. Alltid med ganska anpassade upplägg utifrån vad just den personen har för utmaningar. Och det är det kanske roligaste jobbet jag har just nu – liksom en tjänst jag aldrig ens hade tänkt erbjuda.

Inför 2019 ska jag nog fundera lite på hur jag vill jobba vidare med det här (eller överlag mitt frilansjobb). Under det här året har jag liksom inte haft någon plan för vilka uppdrag jag gör eller vill göra, utan bara väntat på allt som trillat in på mejlen och tackat ja till det. Det har ju fungerat – och varit kul – men jag skulle vilja ha en tydlighet i vad jag faktiskt kan erbjuda. Särskilt mot företag.

En bild från förra veckans photoshoot här hemma. Fotade det här samarbetet och bilder för ett inlägg som kommer på måndag!

Nu är det fredag, så du, ha en underbar helg.

FÖLJ:

13 svar

 1. Jag tror det där är sjukt vanligt bland kreativa människor. Det trillar in uppdrag som är någorlunda nära det en sysslar med och så gör en plötsligt väldigt märkliga grejer som en aldrig tänkt sig? Men det är också ett bra sätt att komma underfund med vad du gillar och gärna gör mer av.

  Själv gör jag ju tusen olika saker men har med åren blivit bättre på att tacka nej till en del uppdrag, antingen sådana som inte känns tillräckligt intressanta eller som inte känns värt det för pengarna. Men låter sjukt smart om du gör upp en plan för dig (men förbered dig på att den kanske inte håller, haha!). Och hallåååå vilken härlig bild på dig?! Så snygg! <3

  1. Jaa, på gott och ont, haha! Är nog riktigt bra att kunna tacka nej också :) Kräver lite övning.

   Haha det blir nog ingen detaljerad plan utan mer lite mål och sånt där – vi får se.

   Och taaaack <3

 2. Vad kul att du gillar det och erbjuder den tjänsten! Jag gjorde också det förut men insåg snabbt att även om jag går igång på tankearbetet så var det inte rätt för mig. Men det BEHÖVS verkligen. 👏👏👏
  Så här var det ju för mig med föreläsningar. Det var inte något jag tänkt göra i någon större utsträckning. Så föreläste jag på TIC och sen dess har det bara rullat på och nu är det ett superviktigt ben i min business. Galet hur det kan bli ändå? 😅

  1. Ja precis det gäller ju att känna efter också och inte bara hoppa på alla bollar och alla förfrågningar 😅 Är fortfarande lite i stadiet där jag känner efter. Och så kul att du också hittat något som du verkligen gillar 🙏 Du passar i föreläsarrollen!

 3. Wow vilken bra tjänst! Det är verkligen något som blir allt mer viktigt i dagens läge, så jag tror det kommer gå riktigt bra om du börjar erbjuda den tjänsten mer nu :)

 4. Ja men vad kul att du hittade en tjänst, som du inte ens själv visste du hade :) När jag får förfrågan om något som verkligen är utanför in comfortzone (typ i somras skulle jag fixa mask på en man som fick halva ansiktet avskjutet) så brukar jag bara tänka att man får prova en gång. Har man inte provat, så vet man ju inte om man kan eller inte. Lättare sagt än gjort men hur som helst, heja dig! :)

  1. Riktigt bra motto att leva efter! Tror också på att man växer mycket av att göra just det som känns lite läskigt och inte bara ta jobb man är bekväm med ☺️ Coolt med den sminkningen, och det gick bra, visst??

 5. Hur bra som helst ju att du kan erbjuda den här tjänsten, för den behövs verkligen!! Sitter själv nu och tragglar med att försöka lära mig detta med SEO. En snårig värld….. :) Men din blogg är KANONbra och du är så pedagogisk och duktig på att förklara alltmöjligt!

  /V

  http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

 6. Alltså Jennifer, jag vet inte hur jag egentligen hittade hit till dig men du skall veta att i denna stund av att jag själv är i ett uppstartsskede med någon typ av business så är du en aldrig sinande inspirationskälla.
  Och när det gäller denna tjänsten har du verkligen en given plats. Jag har tidigare försökt läsa och förstå på andra forum, och även att jag jobbar med IT och teknik till vardags och har bloggat i över 10 år så tappar jag helt inspiration och sting när jag läser om SEO och så vidare.
  Men du förklarar så man förstår. All cred till dig för detta.
  Kommer jag någon gång att lyckas med min lilla business (eller jag skall väl säga när jag kommer att lyckas med den;-)) då kommer du att ha en stor del i detta! Tack. Och keep up the good work.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.