Jennifer sandström

Det lyxigaste med att vara egen

Jag vaknade redan kvart i sex igår morse och var nästan klarvaken. Corinne skrattade när jag berättade det “så exalterad över att åka till Stockholm?” men sanningen är att jag tycker det är härligt att resa vart jag än reser. Och att resa till ställen som är bekanta, eller hemma, det är både skönt – och härligt. Så ja, lite exalterad blir jag. Kan inte riktigt koncentrera mig på något under själva avresedagen. Packar, fixar och donar, känner mig glad.

Kl 16.20 möttes vi upp på Olympiaterminalen för att ta båten till Stockholm. Eller ja, jag var där redan 15.45 och Corinne tio minuter sen, hehe. Hade en fin kväll ombord, med räkor, havsaborre, delade på en efterrätt och avhandlade viktiga ämnen som kärlek och nyheter. Jag och Corinne har inte känt varandra särskilt länge men det jag verkligen gillar med henne är att hon alltid ställer djupa och bra frågor. Älskar människor som på riktigt är intresserade av andra än sig själva. Kritik och feedback kan hon också ge. Vilket guldkorn va?

Vad jag också ville säga att det gör mig alltid så otroligt tacksam varje gång jag kan resa iväg mitt i veckan och inte behöver ta hänsyn till semesterdagar eller arbetstider. Det är min favoritgrej med det här livet. Så i morse när vi kom fram med färjan hade jag ett möte och sen tog jag tåget ut till Sigtuna.

Jag är här i Sigtuna för att avsluta fotokursen jag påbörjade i september. Då passerade jag bara snabbt med bussen genom centrum och insåg hur galet mysigt här är. Så idag åkte jag ut tidigare för att hinna upptäcka lite. Just nu sitter jag med en kaffe på Plåt Pelles café och bara njuter. Känns hur lyxigt som helst att kunna ta fredagen till att bara strosa runt i Sveriges första/äldsta stad(?), äta lunch på ett mysigt cafe, gå in i alla små butiker och promenera längs med vattnet. Ska strax gå till skolan och äta middag med fotogänget.

Jag ringde hem till Mumin innan när jag promenerade från folkhögskolan in till centrum och vi hade vårt första långa telefonsamtal helt på svenska. Det är inte bara häftigt att själv känna när man avancerar i ett språk – utan också när ens kille göra det. Kanske gulligaste saken i världen.

Det här caféet förresten, Plåt Pelles, kom hit på eftermiddagen när det var som lugnast. Och det kändes som att kliva in hemma hos någon. Ställer har bara öppet om somrarna, öppnade förra sommaren, och hela familjen verkar engagerad. En liten hund springer omkring, dottern tar betalt av mig och jag hör sen ett jaa mamma – jag har koll! Det kommer förbi folk och hälsar glatt. Och glasskiosken säljer bra i det här vädret.

Ha en fin helg <3

FÖLJ:

12 svar

 1. Sigtuna, där lär jag ha en av mina rötter för si så där 31 generationer tillbaka. Har själv aldrig varit där men häftigt ändå. Om man skall tro på alla släktutredningar, och det gör jag gärna ;-)

  Själv var jag på resa genom nästan hela Sverige förra veckan. Bland annat åkte jag buss mellan Pajala och Gällivare. Fast inte hela sträckan.

  Ha det fint på din tur!

  1. 31 generationer! Oj! Häftigt att ha koll på det :) Tycker du måste ta dig hit på ett besök, är väldigt trevligt!

   Och se där – vad hade du för ärende i Sverige och där uppe?

    1. Oj vilken resa! Inte dåligt. Läste lite snabbt igen, men flög du hem sen? :)

 2. sånt där är ju så fint med frilansliv, och sånt jag kan sakna som anställd. tror det är en anledning att jag lockats av ett jobb där jag drar in mkt jourkomp som jag kan ta ut i tid, så jag är itne så begränsad i antalet lediga dagar jag kan ta ut på ett år (senaste året har jag jobbat fyra månader och sen varit “ledig” en månad för at tjobba med skrivjobb, så bra ratio ändå.). men liksom spontaniteten! att låta dagen få forma sig som man gör den bäst. är uppvuxen med egenföretagarföräldrar så för mig är det du beskriver det “naturliga” och anställning lite mystiskt och exotiskt fortfarande.

  1. Så spännande upplägg och kan förstå att du gillar det. Nice att ha möjligheten att kunna lägga upp det så. I mitt tidigare jobb var jag otroligt tacksam över att kunna jobba en hel del på distans (till och med från San Francisco liksom). Kul att höra någon beskriva anställning som det exotiska också ;) Men hur länge har du varit anställd vs egen?

   1. har jobbat som läkare i två år och det var mitt första heltidsjobb och det är ju som anställd. men innan det pluggade jag ju i 5,5 år och då är det ju ett väldigt frilansaktigt liv (+ tjänade extrapengar genom att frilansa som krönikör). nu är jag klar med en anställning i november som är ganska viktig (efter en svensk läkarutbildning behöver man jobba ett visst antal månader inom olika områden för att ha en “bas” att stå på innan man kan fortsätta vidare och specialisera sig eller liknande, det som kallas AT-tjänsten, och när man väl är klar med den kan man känna att man är friare i hur man vill lägga upp sitt arbete). så då behöver jag fundera om det är som frilansande eller anställd jag ska fortsätta! (Eller den här blandningen jag har nu).

    1. Ahh jag förstår! Skönt att bli klar med ATn!! Och spännande att se vad det blir framöver :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.