Det bästa med Spanien

Här kommer ett urval av bilder från vår resas start i söndags. Ni kommer haja temat rätt snabbt, förutom ”det bästa med Spanien” följer bilderna en annan röd tråd.

Öl. Una cerveza por favor. Den enda spanska frasen alla kan.

  

I tid och i otid. Billigt är det. Och små är de! Så himla bra. Älskar hur spanjorerna dricker en öl halv tio på morgonen, eller ett glas vin vid lunch.

Churros! Omg! Jag älskar churros!

Öl igen. Take away-öl. Vet inte om det var endast pga Festa Major de Gracia – festivalen som pågick i Barcelona – eller om det alltid går bra att gå runt med en öl på gatorna? 1.5€ styck.

  

Nästa alkoholhaltiga dryck: sangria! I Spanien är den inte lika söt som de vi gör hemma i Sverige. I like both. Jag gillar dock den spanska mer pga detta bamseglas med sangria kostade 3.5€.

Gazpacho! Jag är inte big fan av tomatsoppor vanligtvis men älskar denna kalla mumsiga lilla tapas. Toppad med krutonger, röd lök och paprika!

Åh jösses. Det här är dock min all time favorite. Jamón! Serrano skinka, lufttorkad skinka. Ibérico är den bästa sorten, den som är mörkast – den är även dyrast, såklart. Dessa lufttorkade skinkor serveras överallt i alla konstellationer du kan tänka dig! En klassiker är som vår frukost här nedan, på urgott bröd som är penslat med tomater.

Den spanska omeletten är också en favorit, min pojkvän lagar det ofta hemma.

Bara allmänt att man kan promenera omkring och gå in på små supermarkets överallt och köpa en cola för 80 cents. Sen är det kul att de ser annorlunda ut också.

Tapas tapas tapas. Pinchos pinchos pinchos! Eller pintxo som de stavar det på euskero (baskiska) här i Bilbao. Tapas är typ de små rätterna medan pinchos alltid är serverat på ett bröd med en liten pinne igenom alltihop.

Idag fann vi äntligen ett riktigt locals-hak där prisnivån var bra och portionerna stora! Så långt bort från turisternas fällor som man kan komma, då kände vi oss hemma!

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

7 Kommentarer

 1. 21 augusti, 2015 / 19:28

  Alltså <3 sangria är bäst. På hotellet jag bor på just nu får man två liter sangria och paella för två personer för £25 <3

  • jennifer
   Författare
   25 augusti, 2015 / 08:15

   Det lät som ett kap!!

 2. 21 augusti, 2015 / 20:42

  Gott med småplock! :) Har hört att det till och med finns automater med sån där skinka i Spanien. När det gäller priser: res till Albanien! Vi har just avslutat en middag med souvlaki, pommes, tzatziki, grekisk sallad och grillat bröd. Det blev 80 kr… tillsammans!!!

  • jennifer
   Författare
   25 augusti, 2015 / 08:14

   Haha det gör det säkert – vi har sett små butiker som är obemannad och när man går in är det flera olika automater som står på rad… Så kul. Oj!! Alltså det känns så bra när man kan äta så billigt! Och grekiskt är så himla gott!

 3. Riccardo
  13 april, 2017 / 11:02

  Tack för lektionen!
  Just moved to Sweden and found this great company selling Spansk Skinka, Pata Negra ;)

  • jennifer
   Författare
   14 april, 2017 / 18:59

   Tack själv Riccardo ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?