Jennifer sandström

Bilbao – kärlek vid första ögonkastet

Fångade en magisk soluppgång i morse på planet från Barcelona till Bilbao!

Bilbao flygplats

Att jag, och inte heller min pojkvän, är några typiska turister är ingen nyhet – men det blir tydligare och tydligare ju mer vi reser. När vi landade på den lilla flygplatsen i Bilbao så kände vi bara aaaaa – äntligen! Det kändes som om vi hållit andan under vistelsen i Barcelona och nu äntligen kunde ta ett andetag igen.

Varför då denna känslan? Känslan av en mindre stad är uppenbarligen väldigt befriande, älskar att besöka nya platser som är små och inte det klassiska (läs NYC, London, Barcelona, Berlin osv). Sen så var luften på morgonen nästan krispig, 14 grader när vi landade. Nu är temperaturen uppe i trettio – men fortfarande behaglig. Och det är en väldigt luftig stad – och grön, så himla grönt och fint överallt!

Bilbao blogg  blogg om Bilbao

Det gröna har alltid förtrollat mig, det var kanske det jag gillade bäst med Nya Zeeland. Och det lite bergiga, här anar man små höjder och kullar runtom hela Bilbao – det gillar jag! Man får en känsla av naturlivet, kanske man vandra på fina stigar här? Havet erbjuder surfing i världsklass om man skulle vilja lära sig det och i kanalen mitt i stan paddlade en man förbi oss.

Bilbao tips

Att det är så pass fint här kan också ha och göra med att det är en rikare del av Spanien och därför lite piffigare och renare, mer bekant helt enkelt. Även om inte alltid det bekanta är det som lockar mest.

Bilbao är också väldigt präglat av konst. Otroligt mycket konst och det har givetvis med Mr Guggenheim att göra. Ett av de världsberömda Guggenheim-museumen finns här i Bilbao! Det är bland det första man ser när man åker in till staden från flygplatsen, samtidigt som man kör igenom en röd, stor bro som också är ett konstverk, såklart.

Guggenheim museum  tips för Bilbao Guggenheim Bilbao

Guggenheim-museet, bron som är ett konstverk och den berömda spindeln precis utanför. I den ordningen.

Det är hursomhelst både häftigt och skönt att vara här!

FÖLJ:

7 svar

  1. Härligt! I Bilbao har jag inte varit. Men vi föredrar också mindre ställen… och det blir liksom mindre och mindre på nåt sätt. Just nu i en liten håla i Albanien ;)

  2. Det verkar vara en mysig plats. Jag gillar också mindre ställen mer än de stora städerna, även om de också kan ha sin charm ibland. Men det är alltid skönt att slippa trängas med andra resenärer :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.