Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Den konstigaste tröjan och min fantastiska okunnighet.

Hej på er!

Såhär har jag sett ut idag: iklädd den konstigaste T-shirten jag har. Den har hål under armarna. Nog inte tänkt som ventilations-syfte men fungerar bra som sådant. Var nog snarare än tanke om något lite speciellt och “coolt”, a la typ Monkis stil. Minns faktiskt inte vart den kommer ifrån, har haft den i evigheter. Mycket lite använd pga så märklig. Men den är skön så den fick hänga med till Finland.IMG_0800.JPG
Och vad har jag gjort idag?
Pluggat! (Och ja, målat naglarna, därav tre nagellack på bilden nedan.) Känner mig just nu så himlans cool över plugget. Det känns som att, är det inte mer? Borde jag inte känna mig lite stressad? Men det kommer jag väl snart få äta upp. Eller så är faktiskt skillnaden från då jag började på högskolan att 1) jag pluggar för att jag vill lära mig. 2) det är mer intressanta ämnen, eller jag upplever saker mer intressanta idag. 3) jag pluggar faktiskt, på högskolan minns jag att vi råpluggade inför inlämningar och tentor men inte särskilt kontinuerligt där emellan?
IMG_0799.JPG

Jag tycker till exempel seminarierna vi har nu på distans är givande och deltar frivilligt. Vi var idag bara två tjejer som dök upp. Känns lyxigt att få ha läraren två timmar så för sig själv! Ämnet var lyrik och renässansen. Jag tvingas följaktligen erkänna hur fruktansvärt okunnig jag är… Nej jag vet inte när renässansen var och jag förknippar inga som helst bilder med den tiden. Råkade kanske till och med säga att jag nyss lärde mig vem Vincent van Gogh var… Varpå jag uttalade Donne (John Donne, känd poet från Barock-tiden…) med extremt tydligt E på slutet. Skämdes lite när läraren strax efter så vackert och korrekt uttalat det “Donn”. Men kul ändå, jag bjuder gärna på mig själv. Jag är ju inte dum bara för att jag inte lärt mig dessa saker? Känns så skönt att kommit till det stadiet där man vågar erkänna sådant man inte kan eller vet.

Det här vi läser i engelskan om brittisk politik känns också sjukt vettigt att lära sig. Som T lite avundsjukt uttryckte det, you're studying common knowledge! Ja precis, sådant man kanske egentligen borde kunna, men för mig är det helt nytt. Till exempel den inverkan brittisk politik haft på övriga världen, who would've known? Hehe.

Just nu ber jag till gudarna att min iver och mitt intresse ska hålla sig vid liv och att det är bestående snarare än en övergående fas…

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.