Jennifer sandström

Mitt nya jobb.

Igår var jag ju i Helsingfors över dagen och hade introduktionsmöte på mitt nya extrajobb. Kommer bli runt 20 timmar i veckan så småningom när vi kommer igång. Det är jag och tre till interns. Jag för svenska marknaden och så har vi tre till marknader i grannländerna. Det som ska lanseras är en app och en tävling, för barn, i undervisningssyfte. Intressant och spännande tycker jag! Utvecklingen och allt det där. Ens unge kommer sitta med en padda i vilket fall – så kan man hitta lärorika spel och appar tror jag man har mycket att vinna! Min bror snackade engelska som sexåring, tack vare de datorspel han spelade.

Apropå barn och språk tänker jag att det vore så jäkla häftigt att få ett flerspråkigt barn. Förutsättningarna är ju inte helt omöjliga i dagsläget… Haha, gud, nej sånt här får man inte skojas om. Hörde om en tjej som bor på Nya Zeeland, kommer från Japan är gift med en italienare, de kommunicerar på spanska – och fick just en dotter. DET kan bli en cool unge. Att prata svenska och finska flytande + okej engelska är väl å andra sidan inte helt unikt. Jag skulle haffat en tysk när jag ändå var i Tyskland – ett lite mer användbart språk som man med fördel bör lära sig som barn pga sjukt svår grammatik.

Helsingfors hörni, det är för övrigt så himla fint. Husen ❤️ IMG_0789.JPG
Fick förresten en fråga tidigare om hur man hittar internships osv, ska ta och svara på det i ett eget inlägg!

FÖLJ:

3 svar

  1. Att prata svenska och finska är ju alltid en bra start…gav mig i alla fall många fördelar när jag skulle plugga spanska och hade ett språk till utöver engelskan att jämföra med! Se det så ;)

  2. Haha, så kul att du tar upp det här med flerspråkiga barn, jag tänker också ofta på det! Det är en sån stor fördel att få ett eller flera språk “gratis”. (Mina föräldrar flyttade hit från Tyskland, och jag är född här. Min sambos föräldrar är från Finland, men han är född i Sverige (talar dock tyvärr ingen finska). Hans syster är gift med en engelsman och de har en son som pratar flytande svenska och engelska samt lär sig finska. Så sjukt kul! Brukar tänka på om jag och min sambo skulle gifta oss, vilken salig blandning av språk och människor det skulle bli.) (p.s förlåt för lång kommentar!)

  3. Jag fr sverige med rötter i balkan
    Han fr tyskland med samma rötter som jag
    Tre språk är givna för framtida barn
    Sedan kommer ju engelskan naturligt förr eller senare..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.