Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

De livsviktiga rutinerna.

När man inte har dem så längtar man efter dem och när man är mitt uppe i det drömmer man om friheten. Jag pratar om det här vardagslivet och rutinerna som skapas automatiskt eller på egen önskan. Det måste ligga i människans natur att vilja ha rutiner. De flesta av oss oroar oss allt för mycket inför framtiden och vi vill helst veta vad vi ska göra i morgon eller var vi är om två månader.

Men rutiner är inte så enkelt. Just nu har jag mina rutiner att jag kliver upp, klär på mig, äter frukost, borstar tänderna, springer till bussen till jobbet, äter lunch klockan 12 och går hem mellan 17-18. Hem eller till gymmet. Men fler rutiner än så finns inte just nu. Ibland gymmar jag ibland springer jag, plötsligt en vecka är man ledig och ska bort och en annan helg så jobbar man. Eller jag då.

Det har varit lite hattigt hela våren och med allt som har hänt. Och det är väldigt roligt, jag älskar när det händer grejer. Men samtidigt, jag behöver de där livsviktiga rutinerna. Behöver något om tisdagskvällarna när jag är trött och “bara går hem”. Vill ha något att pyssla med en lördag när jag bara är hemma och bara är. För med dessa rutiner så kommer också någon sorts mening med livet… Men där blir det än en gång en balans mellan att känna att det faktiskt är roligt eller att man gör det bara för att.

Snurrigt. Vad jag vill komma fram till är i alla fall att jag behöver något att pyssla med. En plats att vara på en särskild tidpunkt eller något att göra varje torsdag 19.30.

FÖLJ:

6 svar

 1. Skaffa hund. Jag har typ 10 ställen jag borde vara på jämt :D Och varenda centimeter av dagen kan rutas in…

  1. Hahaha ❤️ då blir man plötsligt vääldigt låst! Det känns lite för läskigt just nu ;) men min pojkvän älskar hundar så vi kommer säkert skaffa en sådan i framtiden (och då går min barndomsdröm i uppfyllelse)!

 2. Älskar veckorutiner! Har gymnastik söndag och onsdag + ibland måndag, och så yoga på tisdagar på nordic wellness. Skönt är att tisdagen är valfri om det skulle dyka upp nåt annat man har lust med nån vecka. Såhär på våren kan jag känna mig sugen på att ha även nåt på torsdagar. Har varit inne på spanskakurs, basket, kör och dans. Allt vore jättekul! Dock vet jag att när novembermörkret kommer krypande har jag inte alls lust att lämna hemmet på vardagskvällar fyra dagar i veckan, även om jag har all energi i världen till det i april – september ;) Men borde passa på innan jag får ett 8-5-jobb, har barn och allt det där. Det är ju nu man har tid! Vill ju dock kunna jobba extra ibland och då kan man inte ha allt för mycket uppbokat hmm)

  Hur som, känns konstigt att gympan är slut för terminen nu, vad ska jag göra med all min tid liksom? (Jag vet iofs vad jag borde göra, löpträna, ska springa blodomloppet snart. Men blåser ju/regnar jämt!)

  Förlåt för uppsats, men har funderat jättemycket på det här det senaste :)

  1. Nickar instämmande till allt du skriver :-) bra jobbat med alla rutiner ändå, och kul! Du får hitta något annat pass att gå på på gymmet??

 3. Tänkt på samma sak nu när vardagen rullar på! Och varför verkar sådant (hobbies mm) mer naturligt för killar? De kan liksom komma på tusen saker att göra… spela fotboll, kolla på hockey, spela golf, köra mc, leka med drönare och helikoptrar, ha spelkvällar… Om man inte är sportig (men gymmar) – vad kan man ha för intressen då? Älskar ju att läsa, men kan inte bara vara i böckernas värld. Gymma? I already do. En pilateskurs på det också “just because”. Så jävla glad – lovade mig själv att bli “en sådan som går på kurs” och tog tag i det redan min första lärartermin ;) Men kurser är dyra, så vad kan man göra?? Vänner jobbar, barn är inte att tänka på än och hund blir det inte för hunddagis är så dyrt. Skulle verkligen vilja hitta mer intressen på fasta punkter (eller bara bestämma dagar att regelbundet hänga med vänner)… oj. Det här blev också långt. Kram från mig som älskar vardag (för där finner jag mening!)

  1. JAG VET! Att killar har massor av hobbies. Samma när de umgås, de har liksom alltid ett syfte att träffas. Vilket å andra sidan är skönt att vi tjejer bara kan “ses och fika” och prata massor :)
   Haha du kan ju iofs gå med i bokcirklar och grejer? Hänga på bibblan? Jag vill lära mig att läsa mer! Jag läser ALLTID bara halva böcker, sen tappar jag rutinen. Förutom när jag reser.
   Man borde hitta gratisgrejer att göra…
   Haha kram på dig! Jag älskar de här små bloggkommentar-uppsatserna ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.