Jennifer sandström

dagens visdomsord

En av de finaste förmågor vi kan besitta är nog att vara trevliga, hjälpsamma och glada mot vem vi än kan tänkas möta. En sur dam i butiken, en snäsig donna i en kö, en översittare som vill få oss att känna oss minimala, en vän i nöd, ja vem som helst.

För hur otrevlig han i kassan än är, hur bitchigt den där tjejen än beter sig eller hur illa vi än blir bemötta – så hjälper det sällan att lägga sig på deras nivå och reagera likadant tillbaka.  Något som är betydligt mer effektivt och som får oss att må betydligt mycket bättre, det är att behålla en god min och att vara trevlig tillbaka. Det får vi ut så himla mycket mer av, än att lägga massor av energi på att bli irriterad, ilskna och förbannade!

Och det är inte många som kan fortsätta vara otrevliga mot ett ansikte som ler välvilligt och fortsätter vara trevlig. Dessutom tror jag innerligt att “you give what you get”, så även om han eller hon inte förtjänar din vänlighet eller din hjälpande hand, så kommer du i slutändan tjäna på att vara en trevlig och hjälpsam tös eller gosse!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.