Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Brunch på La Torrefazione

En av de absolut bästa helgsysslorna måste ju vara att gå ut och äta brunch. I veckan pratade vi på jobbet om att vi borde hinna med en brunch innan vi alla åker iväg på semester, sagt gjort bokade vi bord och infann oss klockan 10 igår morse för brunch på ett av Helsingfors trevligaste caféer (stan är inte lika café-tät som många andra svenska städer).

En av Helsingfors godaste bruncher

La Torrefazione ligger mitt i stan, längs Aleksandersgatan och en trappa upp. Det är ett relativt litet ställe men deras brunch är helt klart värd det!

brunch helsinki

Amerikanskt, europeiskt eller finskt

Konceptet fungerar så att du bokar en sittning, antingen börjar den 9-10 eller vid 13. Sedan får du menyn där du kan välja bland 3 olika bruncher enligt följande teman: Amerikansk, finsk eller europeisk. 

Brunchen på bilden ovan var Mumins val, europeisk, och sällskapet var överens om att yoghurten med frukten av magiskt god. Jag tycker även äggröran ser extremt inbjudande ut. Och en crossiant är ju alltid en crossiant.

På bilderna här nedan ser ni den amerikanska brunchen, en klassiker, som jag bestämde mig för att ta. Bagel med ägg, bacon och avokado, samt färskost och marmelad för toppen av bageln, frukt och så en fantastisk granola.

La Torrefazione

Utöver dessa två alternativ finns då alltså även den finska varianten, som bjuder på finska specialitéer så som karelska piroger och kaffeost (som osten heter på svenska, i Finland har jag fått lära mig att den inte alls äts i kaffet så som vi gör i Norrland…)

Massor av gott – och prisvärt!

Brunchen ligger på 21€ för ovanstående plus detta som också ingår: juice, valfri lyxig kaffe (dvs. cappuccino, latte, bryggkaffe och liknande) och en efterrätt som du får välja bland smoothie eller pannkakor. Det tycker jag är helt klart prisvärt.

Många bruncher är bufféer och det är lyxigt att få välja exakt vad man vill och gå flera vändor… Men det är skönt med lite omväxling från den typiska brunchen och man behöver absolut inte oroa sig för att gå från La Torrefazione hungrig.

brunch tips Helsingfors

5 av 5 crossianter får de för sin brunch! Och så skulle jag vilja ge dem ett + för att de pratade svenska med oss – det är alltid uppskattat.

En annan bra brunch: Happy Friends på Drumsö, som serverar bland annat sushi på sin buffé. Mums!

Har ni fler brunch-tips i Helsingfors?

FÖLJ:

9 svar

 1. Jag brunchade förra helgen på Il birrificio och det var supergott! 25 euro för förrätt och efterrätt från buffetbord + huvudrätt serverad till bordet. Ingick en liten öl (eller juice) och specialkaffe. Kan verkligen rekommendera!

  1. Ohh! Nu minns jag att jag gick förbi detta ställe igår, Il birrificio (svårt att skriva och uttala??) och tänkte att det såg spännande ut. Tack för tipset! Vad för typ av brunch-mat är det?

   1. Fanns en massa kallskuret i förrättsbuffeten och så typ eggs benedict som huvudrätt. Gott och fancy tycker jag. Kolla in deras webbsida, de har menyn där! Och ja, så otroligt svårt att uttala och skriva! :D

    1. Åhh men mums, blev hungrig nu när jag kikade på deras meny, haha! Grymt bra tips, tack!

 2. Jag har två favoriter. Olipa Kerran på lönnrotsgatan är ljuvlig. Där får man alltfrån pannkakor till godisbuffé. Annars är Mille Mozzarelle på Båtsmansgatan superbra. Den är inte så typiskt med allt det vanliga utan med ett härligt italienskt stuk istället. Härliga ostar, lufttorkad skinka osv. Så bra!

  1. Tack så mycket Lina – flera bra brunchtips på min lista nu, perfekt! :)

   Godisbuffé kan ju aldrig gå fel…

  1. Yes yes! I need to go back and try their European brunch too since I ate the American this time… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.