Jennifer sandström

Bra grejer hos företagarvänner

Mina företagarvänner, eller bekanta, inspirerar mig massor och det är guld att få omges av människor som dels gör liknande saker och dels gör helt andra saker. Här kommer några bra, vettiga, spännande och fina grejer som hänt hos fellow företagarkollegor nyligen:

* Företagarna på Bertills & Jung lyfte något riktigt bra på sin Facebook-sida i veckan:

Det är alltså SÅ enkelt att stötta en företagare (och bloggare)!

* Precis som min halvårsavstämning där jag berättar om både misslyckanden och siffror så delar även Kugge frikostigt med sig om första halvåret. Elin Sandholm inspireras av detta och pratar också om sina siffror och lyfter poängen om varför man måste bry sig om pengar även om det inte handlar om att bli rik (hon gjorde även ett av de finlandssvenska sommarpraten i år, som var väldigt bra).

* En annan Elin som har spännande nyheter är Elin Häggberg (med bloggen Teknifik) vars bok kommer ut i höst – Starta och driva eget: smart, digitalt och hållbart.

* Min vän Rania lanserar ascoola smycken i trä (halsbanden med kristaller sålde slut på en gång) tillsammans med sin kille: Woodbound designs.

Från Woodbound Designs instagram.

* Jag har sett flera hylla Magnus Helgesson i avsnitt 300 av Framgångspodden. Men vet också att många har svårt för podden (med all rätt, jag får rysningar av alla morgonrutiner och meditationer) och åtminstone de åtta första minutrarna kändes klyschiga. Men om det är din cup of tea: varsågod! Kom också på att jag såg honom föreläsa i Båstad i mitt förra jobb – då lät jag i alla fall imponerad! Oops, detta var nu kanske ingen “företagarvän” även om jag faktiskt pratat en lång stund i telefon med Mr Pärleros en gång, men är ändå eventuellt ett bra tips.

* Ett coworking space och kontorsnätverk har öppnat på Åland i Mariehamn – Worklandia (tycker också namnet är så mysig!) och det är Susanne som ligger bakom. Bra initiativ och perfekt för dig som bor där alltså!

Har du sett något annat trevligt, kul, eller intressant bland företagare runt om i Sverige och Finland? Berätta gärna!


Läs mer: 12 bloggar om företagande & marknadsföring

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.