Jennifer sandström

Bortom stadsliv & internet

Efter en bra jobbvecka var det otroligt skönt att hoppa in i lilla twingo (bilen som vi nyss köpt) och åka ut på landet. Så fint att checka ut från stadsliv och internet, typ. Älskar att komma ut till Teijo där Mumins föräldrar bor. De driver ett B&B och vi får oftast bo i sviten *gubbe med hjärtögon* och blir alltid serverade så god mat. Dessutom är det mitt i skogen, vid en sjö, och det finns cirka inget som stör eller distraherar. Jag lämnar telefonen i ett annat rum och kopplar verkligen av.

Att köra längs med gulliga skogsvägar i solnedgång är för övrigt lite magiskt. Men också livsfarligt. Vi såg två stycken älgar, en kalv och en betydligt maffigare – och sånna vill man ju ogärna ska dyka upp mitt på vägen framför en när man kommer körande. Så ja, att köra i gryning och skymning såhär års är kanske inte att rekommendera. Men om du gör det, kör försiktigt, och stanna och fota!

Saker vi gjort: plockat massor med kantareller (bästa saken med hösten, väntar nu bara på att skogarna ska explodera i gult och oranget). Pratat och pluggat massor med finska. Äntligen fått tid till att se på ett gäng avsnitt modern family efter några veckors paus. Fotat lite till fotokursens första uppgift (experimenterat med slutartid och bländare). Bastat, såklart (men undvek ett dopp i sjön, det börjar bli lite småkyligt nu). Och tagit sovmorgon x2.

Vi kom hem i eftermiddags och lagar i detta nu flammkuche med nyplockade kantareller! Här finns ingen söndagsångest, utan njuter av denna kväll och känner mig hyfsat pepp på ännu en måndag och ny vecka!

Hur var er helg? Plockat svamp ni också?

FÖLJ:

24 svar

 1. Så mysigt det låter! Underbart att ha ett ostört skogsigt B&B. Min helg bestod igår av Tel Aviv, idag hemresedag och fotbollsmatchspelande :)

 2. Vad härligt! Ser underbart ut. Och jag vill också plocka svamp! Fuskigt :)
  Det där med att lägga mobilen i ett annat rum är så underskattat. Gör under för själen.
  Min helg var riktigt bra faktiskt. Har väldigt lite att klaga på! Lite vila, lite festligt, massa häng med vänner, mycket skratt, god mat… Toppen! Hoppas att du får en god natts sömn och vaknar utvilad och pepp på livet i morgon.

  Kram!

  1. Växer det någon svamp i Skåneland? ;) Och vad fint att du också haft en bra helg Christine! <3 Kram

 3. Önskar att jag kunde det där med svampplockning men tyvärr vet jag varken vart man hittar dem eller om en hade vågat plocka det man hittar 😂 låter som en fantastisk plats att spendera helgen på! 😃

  1. Haha alltså jag förstår dig Clara, jag skulle inte våga mig ut på eget bevåg men har haft tur och haft med mig andra svampexperter i år ;) Det underlättar. Men jag tänker att det borde kunna gå att googla sig fram ungefär vilken typ av mark svampen växer i, sen ge sig ut för att leta – och försöka att inte gå vilse, hehe.

  1. Jaaaa, jag vet, ibland har man tur ;) Och borde egentligen visa mer bilder härifrån för det är himla mysigt :)

 4. Vackert! Nej, vi har inte plockat svamp … Peter har varit i Grekland och jag har sprungit runt på vår bryggor där det varit kaos (eftersom en brygga inklusive ett kontor och 12 fritidsbåtar sjönk natten mellan fredagen och lördagen och lämnade oss utan förbindelse till land) …

  1. Jaaa alltså gud läste om det hos er. Vilken panik! Men älskar ändå kreativiteten i att ta paddleboarden ;) Hoppas det har ordnat upp sig nu och vilken tur att ni fick hjälp så snabbt!

 5. Så himla mysigt!! Brukar ha svårt för lite landethäng men det där såg verkligen megafint ut <3 Så gulligt att er bil har ett namn också, haha!

  1. Åh vad intressant att du brukar ha svårt för det – vad beror det på?? Har nämligen pratat mycket med en kompis om detta, och hon ogillar till exempel när det inte finns vanlig toalett och inget vatten. Fullt förståeligt. Men ett land som är mer som ett vanligt hus, då tycker jag det är lyxigt och bara lugnt och skönt ;)
   Hehe ja bilens modell heter så, så det har fått bli namnet, den är lika gullig som namnet låter!

 6. Wow, så coolt att ni gör det. Vi gjorde exakt samma sak igår, smög iväg ut på landet för att det är alldeles för mkt intryck med alla storstäder vi varit i nu de senaste tre veckorna. Nu blir det 4 nätter till i skogen :)

  Ni verkar ha haft en fantastisk helg. Melvin saknar sina kantareller haha så där blev han avis! 😂

  1. Låter härligt och kan tänka mig att det är skönt efter några dagar i stadsliv! Haha åhnej, kolla om det finns några kantareller söder över i Europa ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.