Jennifer sandström

Bloggevent.

Torsdagen har passerat som en väldigt trevlig sådan. Efter en dag av plugg väntade ett bloggevent på MAKE UP FACTORY här i Åbo. Ni vet ju alla redan att smink inte, längre, är särskilt intressant för mig. (Eftersom jag inte sminkat mig på 1.5 år.) Men jag använder faktiskt fortfarande läppstift ibland och nagellack (mest om somrarna). Så nu sitter jag här med läppar som är fortfarande glittriga trots att jag rev av ett litet pass på gymmet efteråt och naglar som tyvärr inte var torra nog för träning, oh well.

Trevligt var det i alla fall. Var ett stort gäng med finlandssvenska bloggare som dök upp och de gick igenom lite olika produkter. På finska dock. Det är då man blir lite ledsen över att vara svensk, de finlandssvenska kan ju nämligen förstå en hel del även om de inte pratar finska… Jag hade som tur var Victoria som min guide.

Make Up factory åbo

En produkt de visade, inte den på bilden, var en spray-tan som verkade grym! Det är visserligen inget jag skulle investera i men när de sprayade över armarna och dekolletaget (vilket fancy ord??) så uppenbarade sig en otroligt fin och lätt brun färg, inte alls sådär typiskt orange och fejkbrun. Det var ballt tyckte jag!

Sen så målade de naglarna på de som önskade och det önskade jag!

bloggevent i åbo

Jag måste säga att det känns som om jag kom till Finland i rättan tid – och upptäckte finlandssvenska bloggare! Det är nämligen mycket som händer i den finlandssvenska bloggvärlden och det är ju så himla perfekt för mig som gärna vill integrera mer med lokalfolket här och gärna med de svensktalande sådana ;-)

För er som är sminkintresserade och bor i Åbo kan jag rekommendera ett besök hos Make Up Factory – trevlig personal och spännande sminkutbud. Med tanke på att läppstiftet satt kvar efter svettigt gympass och dusch och allt – så är deras läppstift bevisligen väldigt hållbara!

FÖLJ:

9 svar

  1. Vad skoj! O kul koncept med bloggnätverket. Måste bara säga att du är så himla häftig som tagit beslutet att inte sminka dig! Jag sminkar mig också väldigt väldigt sparsamt (=typ maskara) o möter inte sällan på folk som tycker att detta är lite konstigt. Speciellt i samband med utgång.

    1. Tack Anna! Men så skönt att du också gör det sparsamt, tiden (och pengarna!!) man sparar alltså :) Ja det är väl nästan i stil med att inte dricka alkohol vid utgång, märkligt och knappt socialt accepterat…

  2. Jag hör till de där som lixom aldrig började sminka mig… Har lixom aldrig gjort. Ibland får jag för mig att jag borde, så köper jag lite smink o sen blir det dyra stående. Det jag max använder är nån BB-cream, nån gång i månaden kanske… Och det händer att jag färgar ögonfransarna, men så glömmer jag bort det och månaderna går…

    1. Det är så sjukt hur man fungerar som människa. Liksom “oj nämen alla sminkar ju sig, jag måste nog ge det ett försök…” utan att man egentligen vill. Skönt att du låtit bli dock :) Har du fått några reaktioner?

  3. Tycker du är hur söt som helst utan smink : ) Kan ju vara kul ändå att få tips! Jag sminkar mej inte heller, mest för att jag inte vill sätta tid på det. Är inte övertygad heller om att huden mår bra av allt kladd : )

    1. Men tack Anne – vad fin du är! Och jag tror också det, att huden mår bäst av att vara “fri” :) Dock spännande att se vilka trender som är heta just nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.