Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Bloggens IT-avdelning – en kärleksförklaring.

Den senaste veckan har bloggens IT-avdelning spenderat drygt 28 timmar åt att ordna designen här på bloggen. Något ni läsare faktiskt knappt kommer märka av. 28 timmar i arbetstid är en hel del och jag är glad att jag inte behöver betala den timpenning som IT-avdelningen vanligtvis jobbar för. Det som ni möjligtvis kommer märka av är en ny funktion, när ni skrollar ner från ett inlägg kommer nästa inlägg automatiskt att dyka upp nedanför. Detta är en funktion som nyligen dykt upp på många nyhetssidor och jag hoppas att ni inte upplever den som “spammig” utan att det snarare är mer användarvänligt. Kommentera gärna hur ni tycker det fungerar, all feedback uppskattas!

Förresten, att det tog så pass lång tid att bygga in en “liten” funktion i bloggen har och göra med att han fick bygga om hela designen. Har jag fattat det rätt så gick vi över till Bootstrap (från WordPress? Html?), som är en sorts modern webbdesign (återigen, om jag förstått det rätt). Till följd av detta tror jag också att bloggens font kan ha ändrats en aning, förhoppningsvis är vi överens om att det var till det bättre.

Vem är då bloggens IT-avdelning? Ja hela avdelningen består faktiskt endast av en person, min alldeles fantastiska bror, Jesper. Han som en gång introducerade mig för Linux och sedan med tvång fick mig att börja använda Mac. För 4 år sedan hjälpte han mig att sätta upp en egen bloggdomän med Wordpress och gick naturligt in i rollen som IT-ansvarig. För detta står jag honom i evig tacksamhetsskuld. Särskilt från senaste veckans 28 arbetstimmar har jag innevarande skuld och jag kan tänka mig att betala tillbaka den i typ marknadsförings- och SEO-kunskap.

bloggens it-avdelning

Här är han min bror Jesper (bloggens IT-ansvarige), och jag.

Förutom att han kan det här med programmering så är han ruskigt smart och skarp. Och då tänker ni, men herregud du är ju hans syster och ganska partiskt i den frågan. Men han klev nyligen in som ny kolumnist på SvD:s ledarsida och det säger väl ändå något (jag tycker det är sjukt coolt och är så jäkla stolt!).

Är man fortfarande inte övertygad kan man läsa den första krönikan där han behandlar “flyktingfrågan”: Varför gick gränslösheten åt skogen? Sen kan man hålla utkik för kommande krönikor! Han kommer skriva en gång i månaden för SvD och jag tror det kommer bli flera kontroversiella ämnen med vassa argument och kloka synpunkter.

Jesper SvD kolumnist


Så ett stort tack till världens bästa bror för att du är så himla himla bra och så himla snäll som alltid hjälper en syster i nöd (nåja, nästan). Ni läsare kan också känna lite tacksamhet över att vi har den här fina bloggen istället för att till exempel ligga på någon trist portal som har jobbiga banners överallt och annat störigt.

FÖLJ:

19 svar

 1. Du må va partisk. Men jag som träffat Jesper kan inte annat än att hålla med. Tror inte jag tidigare träffat en smartare människa :) som inte är tråkig!

  All cred till dig Jesper som fixar bloggen så vi kan läsa allt fint Jennifer skriver :)

  1. Haha som han svarade här själv så finns han att anställa – jag kanske skulle försöka till en blogg-deal där han kunde erbjuda blogg-relaterade tjänster till ett något rabatterat pris ;)

 2. Hej! Här kommer jag med en helt random kommentar. Jag hamnade här av en ren slump då jag försöker hitta någon som kan översätta en mening till mig och såg att du var svensk men bosatt i Helsingfors. Glöm aldrig att du är en stark kvinna”, vet du hur det blir på finska? Jag vågar inte förlita mig helt på google translate och har inte råd och anlita en tolk. Hade blivit så otroligt glad för svar! Mvh Lisa

  1. Lisa, förlåt för mitt sena svar. Men superkul att du hittade hit och lämnade en kommentar av just denna anledning! Jag har hört mig för och tydligen beror det lite på i vilken kontext som meningen tar plats. Stark kvinna psykiskt eller fysiskt? Och i vilket syfte skulle du säga det? :)

 3. Ja, kanske intresset från att skapa hemsidor väcktes 1998 när Jespers mamma gick en grunddata utbildning, ingick bl.a att skapa hemsidor. Den då unga Jesper undrade såklart hur något sådan intressant och spännande kunde verka så jobbigt och tidsödande, typ! :-) / puss och kram

  1. Så egentligen är det min kära mor jag har att tacka för min IT-avdelning ;) <3 Det var himla tur att du inte avskräckte honom med att det skulle vara jobbigt och tidsödande...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.