Jennifer sandström

Bloggarna jag läser / resor

Det är inte förrän man skrollar igenom sin Bloglovin-lista man förstår hur många bloggar man (eller ja, jag) faktiskt följer. När jag började gå igenom alla jag läser kom jag upp i cirka 70 stycken. Och så många bloggar skulle ju ingen orka ta sig igenom i ett och samma inlägg, så tänkte här börja med att presentera en lista med de resebloggar som jag läser.

Indien, november 2016.

Först ut…

Resebloggarna jag följer:


» Adaras

“ADARAS Blogazine® är en livsstils- och reseblogg av Ida och Simon Eriksson. Här hittar du allt från extraordinära escapes, äventyr och modeguider till skönhetstips, inredning och kreativa idéer.”

» Discovering the planet

“Vi, Daniela och Göran älskar att resa världen runt och försöker varva kontinenterna vi besöker. Genom bloggen vill vi inspirera andra att våga lite mer, längre bort, men också att inte glömma bort det som finns runt hörnet. Vi har hittills besökt 59 länder på fyra kontinenter.”

» Dryden

“Jag vill inspirera dig som gillar att resa ensam eller tillsammans med någon, som är aktiv på resorna och som uppskattar ärliga blogginlägg som lyfter alla aspekter av resandet, bra som mindre bra. Resor är i grund och botten något alldeles fantastiskt men ibland blir det inte riktigt som det var tänkt heller.”

» Fantasiresor

“Fantasiresor är resdrömmar för vagabonder. Gömda pärlor, trendiga hotspots & magiska vyer utanför guideböckernas tio-i-topp. Helst med tåg eller buss – alltid med äventyrslust.”

» Jeanette Seflin

“Min reseblogg är en plats för inspiration till dig att upptäcka världen där ute. Inte bara på andra sidan jorden utan även allt det fina som finns runt hörnet här hemma. “

» Livet från den ljusa sidan

“Jag är svag för mäktig natur – som öken, fjäll och risterasser, riktigt coola storstäder, mäktiga sevärdheter och att uppleva allt det på ett aktivt sätt. Häng med mig (och ibland min familj med man och tre små barn) genom aktiva dagar och roliga resor!”

Lola / Geotraveler's Niche

“Born in Nigeria. Educated in the United States. Based in Sweden. My photography and travel writing are often characterized by vibrancy and hope.”

» My bite of the big Apple

“Älskar du också New York? Längtar du dit för första gången eller längtar du tillbaka? Oavsett vilket, hoppas jag att du ska finna mycket inspiration.”

» Oh Darling

“På bloggen kombineras storytelling genom bild, text och video som ger dig inspiration till att upptäcka världens kända och okända guldkorn. Du hittar tips, guider och fotografier från Sverige och resten av världen. Inget äventyr är för litet och ingen dröm är för omöjlig.”

» På vift!

“Jag älskar att resa och min kamera har lärt mig att resa inte nödvändigtvis behöver innebära timmar på ett flygplan och ett tömt bankkonto utan lika gärna kan vara tre steg ut i trädgården.”

» Resa medvetet

“Jag hoppas kunna rubba ditt tankesätt och invanda beteendemönster – och jag ser fram emot att bli utmanad av dina kommentarer och perspektiv. Jag vill att du alltid ska få något nytt att fundera på eller drömma om när du tittar förbi.”

» Resfredag

“Resebloggen där drömmar blir till verklighet. Jag hoppas att du här ska hitta praktiska tips, ny inspiration och spännande reseskildringar från jordens alla hörn.”

» Sanna Rosell

“Storyteller som jag är, ser jag världen och livet i sagor. Jag tror på det skrivna ordet i form av stories, vilket är den röda tråden i mina arbeten. Min upptäckarlust har tagit mig många varv runt jorden, med längre stopp i Sydamerika och Spanien.”

» Swedish Nomad

“To travel doesn’t have to be hard or too expensive, and the world isn’t as half as dangerous as some might think. In contrary, I have learned that we have way more in common with others than you might assume in the first place.”

» Veera Bianca

“I am addicted to big cities, trendy foodie places, fancy hotels, and hipster cafés. Oh and aviation. I’m one of those average #avgeeks who you might spot on that Business Class seat among the bored business men snapping photos from the window like it was my first flight. “

» Äntligen vilse

“Med kameran och fötterna som främsta redskap är drömmen resor både här och var som Alaska, Irland, Englands kust och landsbygd och den lilla ön Bornholm vid Sveriges sydspets. “

» 4000mil

“Vi som driver denna galet nördiga reseblogg heter Gunilla och Christofer och reser överallt och alltid till intressanta platser där vi har chans att lära oss mer om världen. Och så till de där platserna förstås. De som får oss att tappa andan med sin skönhet.”


Bilderna är, som ni förstår, lånade från respektive blogg.

Och wow vilket gäng. De är alla inspirerande och grymma på sina unika sätt. Finner inspiration hos dem dagligen. Och gillar att se på oss som kollegor inte konkurrenter.

Disclaimer: jag läser antagligen fler bloggar inom kategorin resor, men inte lika regelbundet. Det här är de som finns på min Bloglovin just nu – vissa läser jag istället via Facebook/nyhetsbrev etc. Och om du inte hittar dig själv – innan du blir besviken så kan det hända att du kommer dyka upp inom en annan kategorisering senare i den här serien… ;) Med tanke på risken för human error kan jag förstås ha glömt någon också.


Följ mig på Instagram: @jennsandstrom

FÖLJ:

36 svar

 1. Åh vet inte om jag skulle våga lista. :-) Tänk om jag glömmer någon? Eller att våga erkänna att jag faktiskt inte läser vissa?!

  1. Äsch, vi är vuxna människor. Dessutom vore det helt orimligt att man skulle hinna läsa exakt allas bloggar?! Jag förväntar mig inte ens att mina nära vänner ska läsa min blogg liksom – det man skriver är ju inte tänkt att passa alla :)

  1. Jaa, men som jag svarade henne – skulle ju vara orimligt om man läste allas?! Så bara naturligt såhär. Och det betyder ju inte att det inte finns fler som är bra ;)

 2. Åh, vad roligt att jag är med på din lista, Jennifer, och tack för fina ord!

  Jag vill även tacka dig och din egen blogg för stor inspiration och kloka tankar om livet, varvat med smarta tips! Tycker du är en sådan bra förebild för andra när det gäller att “ta steget” och våga bli sin egen. Heja på!

  Jag passar på att tillägga (för nytillkomna läsare) att min reseblogg numera inte bara handlar om New York utan även om andra resor, något jag får förtydliga på Bloglovin’. När jag slog ihop bloggarna skaffade jag väl kanske världens längsta bloggnamn också, hehe. :)

  Visst är det så att alla vi resebloggare har våra egna unika nischar och stilar, så vi kompletterar absolut varandra.

  Tack för din inspirerande lista!

  1. Hihi! Tack själv!

   Och alltså, som jag funderade på hur jag skulle väva in de båda bloggarna utan att det blev för långt… Och så blev det bara enklast att ta New York-fokuset, sorry <3 Och ja, du har lyckats få till ett långt, men trevligt namn ;)

   1. Tack så mycket! Haha, jag förstår att det inte var lätt. Jättekul att vara med! Nytt inlägg på g hos mig när som helst. (Lite lågvatten p g a fotskadan.)

 3. Bra lista med fantastiska resebloggar (som jag läser allihop!). Jag är väldigt van att inte hitta vår reseblogg på listor (hänger lite ihop med den där utanförkänslan som jag berättade för dig om tidigare). FULL förståelse för att man inte kan läsa alla bloggar, samtidigt som man ju JÄMT funderar över hur man kan förbättra sig!? Alltid en gnagande känsla över att man gör något fel, men det kanske ingår i att vara bloggare ;) Liksom Anna vill jag tacka för din fina, lättlästa och alltid intressanta blogg som jag följt länge, och som jag bara tycker blir bättre och bättre!

  1. Tror vi alla haft den där utanförkänslan när det gäller bloggen. Tycker att ni ska falla tillbaka på att ni faktiskt har många läsare. Jag gillar er blogg och tycker den håller hög kvalitet. Sen kanske jag inte läser alla inlägg. Ställplatser :D å sånt. Puss på er

   1. Tack snälla Daniela för din fina kommentar! :) Ja, kanske är det så att fler känner så ibland? Man tror ju bara att det är man själv … Och jag räknar verkligen inte med att alla ska läsa “allt” ;) Det gör inte jag hos de bloggar jag följer heller.

    1. Så kan jag också känna, Helena, det vet du! Tror det händer många då och då. Såg att du var med på Ladies Abroads (Lenas) lista över resor som hon “ger bort”. Kul! Tycker också ni gör ett kanonjobb. Jag hinner inte läsa allt jag skulle vilja och har (av förklarliga skäl) uppdaterat mindre och kommenterat mindre under mitt förfärliga sorgeår 2017. Nu har jag dessutom fått en skada som sinkar mig … Men ska verkligen satsa på nystart med nya sammanslagna bloggen. Kram på er!

  2. Tack för din fina kommentar Helena!! Och jag förstår absolut vad du menar. Visst känns det alltid lite snopet när man inte är med. Med er blogg har jag känt att jag inte riktigt är målgruppen. Det betyder ju inte att ni inte redan gör ett kanonjobb! För det gör ni. Och det här med andra utmärkelser och hamna på fina topp-10-listor osv, det är förstås kul – men vad som är ännu mer värdefullt är lojala och engagerade läsare. Och där tror jag ni skulle toppa listan, inte sant? :)

   Kram <3

   1. Tack för svar Jennifer! Och självklart helt ok! Men jag skulle vilja utnyttja tillfället för att förstå lite mer om hur andra uppfattar vår blogg, om det är ok? (Det hjälper mig att förstå hur vi ses utifrån och hur jag ska gå vidare med det.) Att du inte upplever dig som målgruppen, är det för att det känns som att vi skriver för en äldre målgrupp? Eller är det för att vi (någon gång emellanåt, men egentligen rätt sällan) skriver om något som är relaterat till camping? Eller är det kanske något helt annat, som jag inte tänker på?

    1. Det går såklart bra! Och jag tror det kan vara mixen av det: äldre och ett annat sätt att resa. Men ärligt talat har jag också extremt svårt för spelsamarbeten, och tror det var någon gång när de började komma in som jag slutade läsa er blogg.

     1. Ok, tack för ärligt svar. Åh vad svårt det är i den här branschen! Vi hade länge en policy att inte göra spelsamarbeten, men sedan har vi haft perioder då vi inte vetat hur vi skulle få tillvaron att gå ihop. Vi har vänt och vridit på det där i diskussioner och tyckt att det funnits flera sätt att se på det. Men åh, vad tråkigt att vi förlorade dig! Tror aldrig att jag slutar bli ledsen i den här branschen.

     2. Blir lite nyfiken, finns ju massa reklam/samarbeten på bloggar som inte är intressant för alla, och då bläddrar man väl bara förbi. Varför tycker många att just spel är så hemskt?

      1. För mig handlar det om att jag tycker spelindustrin är ganska vidrig som utnyttjar spelmissbrukare. Dessutom är det ingen bloggare som aktivt VILL samarbete med spelföretag, men något man accepterar pga. de betalar så bra och jag tycker väl det är lite att sälja ut sin blogg.

 4. Vad roligt att jag är med på din läslista. Nästan alla på din lista är bloggar jag själv läser regelbundet men även ett par nya tips, kul.
  Passar på att skicka med lite beröm som jag tänkt på ett tag men inte fått ur mig, ditt fotograferande har tagit ett gigantiskt kliv framåt! Så många fina bilder!

  1. Oj, tack Cathinka! Och visst är det konstigt – ändå tittar man på alla andras bilder och tänker “vaaarför är inte mina lika fina”, hehe. Till helgen ska jag till Sverige och mötas upp med fotokursen för en sista träff innan den avslutas, men jo, det har nog varit ett lärorikt år :)

 5. Älskar listor! Tänk vad bra tips för nya bloggar att följa, för om en gillar din blogg så är ju chansen stor att en gillar de bloggar du följer. Så tänker jag :) Många av de du listat har jag i min Bloglovin också. Jag scrollar igenom min lista men läser långt ifrån allt. Det skulle jag inte hinna med och jag vill det ska vara lustfyllt.

  1. Nej ibland händer det förstås att man inte läser alla inlägg! :) Det är det jag gillar med Bloglovin också, att man får en bra överblick.

   Är ni förresten med i Svenska resebloggar med er blogg?

 6. Jag läser inga bloggar via bloglovin längre, men har gjort en favoritlista där de ca 7-8 bloggar jag kikar in på varje dag är allt från Magdalena Graaf till din (gillar din mix och att du uppdaterar ofta!).

  Fint att jag platsar på din lista, tack för det!

  1. Oh spännande att du gav upp Bloglovin! Tycker de där bloggarna som uppdaterar mer sällan är svåra att följa om man inte har något som påminner om när inläggen dyker upp… :) Och kul att höra Annika, tack <3

 7. Tack snälla för en hedrande plats i listan! Jag har fortfarande (tyvärr?) inte fått till mitt läsande på Bloglovin utan kör via Facebookflödet istället. Tillhör även de bloggare som inte visar hela mina inlägg på Bloglovin (förlåt, vill helt enkelt inte ge bort mina inlägg helt) men är glad för alla som tar sig tiden att ändå titta in ibland.

  1. Hehe – för vissa får man ta det där lilla extra (ooootroligt jobbiga) steget <3

 8. wuhuuuu! I am on another list! :) tack för att jag fick vara med då och grym lista! Bra smak som alltid och håller med alla som kommenterar. Jättehopp framåt i bildkvalle hörru! Det har jag sagt förut iofs. Sorry att jag är dålig på kommentera men har varit lite dålig på att blogga, generellt så hänger kanske ihop. Alla hälsar från Alaska!

  1. Åh du jag förstår. Men tycker de inlägg du skriver nu är väldigt fina :*
   Och tack – så fint sagt! Blir inte trött på att höra det, hehe.

   Hälsa tjejerna och fortsätt njut av resan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.