Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Bilder från en roadtrip i Indien.

Ett litet smakprov av södra Indien, någonstans mellan Kerala i sydvästra Indien och Pondicherry i Puducherry som ligger längst östkusten.

Vi var på en resa med jobbet för några veckor sedan, en roadtrip till Pondicherry, om ni minns? Jag lovade ju er bilder från resan. För första gången på mycket länge använde jag min systemkamera och det resulterade i hundratals bilder under helgen. Om man sätter en kamera i min hand kan jag liksom inte låta bli att fota allt vackert som finns att fota. Och här i Indien finns såklart särskilt mycket att fånga på bild.

Så här ovan har ni några bilder som jag tog längs vägen. Soluppgången var lika magisk som en soluppgång alltid är. Oxarna på bilden vandrade i långsam takt fram längs vägen, med sand på släpet. Och det syns inte på dessa bilden, men deras horn är målade i blått och rött – bara som dekoration antar jag. Allting är så charmigt här på något vis, se bara bilden med lastbilen och mannen klätt i vitt med orange turban. Alla vyer är så annorlunda från vad vi ser där hemma. Blommorna här är också så fantastiska vackra, som ni ser på sista bilden. Bilden på bensinmacken tog jag för att det var lite fascinerande, klockan var jättetidig morgon och där fanns redan 5-6 indier på plats och jobbade.

Fler bilder från Pondicherry kommer så småningom.

FÖLJ:

2 svar

  1. Oj, väldigt svårt att förklara kortfattat. Men det var som att komma tillbaka måånga årtionden i tiden, ett extremt fattigt u-land och inget system som fungerade. Väldigt isolerat, farligt att gå ute. Vi åkte bil med vår chaufför direkt från raraget till ställen vi skulle till, men det fanns inte direkt något att välja på, inga butiker, caféer o.s.v som vi är vana vid. Och väldigt strängt muslimskt så gällde att pälsa på sig när det var 40 grader:) Bloggade även därifrån http://karinolofsson.se/category/aret-i-bangladesh.html

    Nej precis, flera tusen svenskar (tror jag i alla fall haha) i Shanghai:) Har i alla fall många vänner och bekanta som också fått eller ska ha barn här. Min sambo jobbar på ett svenskt klädföretag och jag är med som medföljare. JObbade på distans de två första åren vi var ute, sedan har jag pluggat och nu ska jag vara mammaledig sista året:)

  2. Tycker dock att många bilder från Indien liknar Bangladesh på många sätt, sådär härligt vackert och färgglatt. Det var ju absolut inte enbart negativt att bo där utan ett riktigt färgstarkt äventyr och en enorm erfarenhet, inget jag ångrar för en dag:) Men det var även trevligt att flytta vidare till Shanghai:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.