Jennifer sandström

Behöver semester efter den här resan

Konstaterar under denna roadtrip att resa inte alls är detsamma som att ha semester (precis som förra sommaren då jag förstod att jag som bloggar om resor aldrig kommer kunna koppla helt av när jag gör just det: reser). Och vår bägges spontanitet har kanske inte direkt bidragit till att den här resan är särskilt planerad.

Siesta och kaffe på hotellrummet i Belgrad.

Ungefär såhär gick det till: okej vi har ett bröllop i Österrike. Ai men kolla, billigt att flyga till Budapest, det gör vi! Ai men kompisarna reser till Wien, frågar: vill ni mötas i Bratislava? Ja, why not! Ah men sen då? Belgrad skulle vara nice! Slovenien också! Och så måste vi ju se Budapest när vi väl passerar.

Så tre dagar i Slovenien och sen är det en ganska bra bit att köra till Belgrad så passar Zagreb som ett perfekt stopp där emellan.

Vad vi glömde tänka på är att bilkörandet ALLTID tar längre tid. Särskilt när man passerar landsgränser (ut/in till EU är ofta lite kö) eller när man stannar i städer på vägen för rast/lunch.

Lunchpaus i Subotica, Serbien.

Det andra vi inte hade riktigt tänkt på var att detta blev väldigt mycket städer och lite större städer som Belgrad och Budapest tar på krafterna både fysiskt och mentalt. Särskilt i 30+ värme. Pjuh. Har svettats konstant sen vi lämnade Slovenien.

Så, detta har varit mycket mer att upptäcka än att vila upp sig. Är inne på dag 11 när jag skriver detta. Det är söndag och vi sitter i bilen med Belgrad bakom oss. En natt i Szeged i Ungern väntar innan vi fortsätter till Budapest och lämnar bilen där.

Mexikansk mat i Belgrad.

Men det är så här vi gillar att resa. Vila kan man ju göra hemma. Och kommer komma hem med massor av nya (större?) benmuskler, haha.

Är hur som helst både glad och tacksam för den här resan. Att vi fick början den med vänner, och sen hänga massor tillsammans. Vi har knappt bråkat trots att vi umgåtts 24/7 sen vi lämnade Finland. Måste vara rekord.

FÖLJ:

7 svar

  1. Haha nej jag vet, har inga problem med det – snarare tvärtom. Men vore nog skönt med lite inplanerad ledig tid mellan alla nya länder och städer 😂

 1. Hehe, ja tempot känns ju igen.
  Men det som gäller för i alla fall mig, är att jag känner mig mycket mer energifylld när jag kommer tillbaka från en resa fylld med upplevelser än om jag återvänder efter en vecka i en solstol (vilket i och för sig aldrig har hänt).
  Så icke-vilan blir på något sätt ändå en vila.

  1. Ja – det har jag inte reflekterat över men vad intressant tanke. Nu kom jag precis hem och blev dunderförkyld så känner mig inte energifylld rent fysiskt just nu haha!

 2. Jag förstår helt och hållet vad du menar! Semester för mig är typ att hänga på sommarstugan, chilla i en pool utan kamera eller bara ta en långpromenad med en podcast i öronen. En resa är ju när man ska vara igång och dokumentera och upptäcka nya saker och njuta men samtidigt vara väldigt närvarande.
  Jättekul har det i alla fall varit att läsa om din senaste resa!

  1. Jaa sommarstugor är perfekta platser för semester, eller hemma hos föräldrarna haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.