Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Att vara svag men stark, och positiv.

Det här Elaine skriver om att vara stark och svag på samma gång är himla intressant. En lite tankeställare, precis som Olof Röhlanders peptalk som landade i inkorgen i morse.

Jag har alltid haft höga toppar och lite lägre dalar, det har varit en naturlig del av mig. Men sanningen är att den senaste tiden präglats av sjukt många “hinder” som liksom suger all energi ur en. Och det är liksom inte rimligt att gå runt här med ett toppen-jävla-liv och låta sig uppröras över flygbiljetter, magont, framtiden, försäkringsbolag eller att analysera dikter. Men det är så lätt att hamna i den där negativa spiralen. Att dessutom inse det, är aningen chockerande; att inse att man inte lever upp till den där “starka” eller “positiva” donnan man alltid annars varit.

Så det är väl mer eller mindre dags att ändra tankemönstret. Saker man kan påverka ser man till att ändra. Saker man kan ta tag i tar man tag i. Och sådant man inte kan påverka låter man inte influera en negativt.

1. Litteraturvetenskapen. 50% av min tid jag blir mer stressad än glad av, som jag inte vet ifall jag kommer ha nytta av eller ej. Enkelt beslut: hoppa av. Så det gjorde jag och med ett leende på mina läppar gick jag till biblioteket och lämnade tillbaka kilovis med böcker!
IMG_0901.JPGIMG_0902.JPG

2. Magont och magproblem. Helt enkelt fortsätta djupdyka i vilken kost som är bättre/sämre, stressa ner, undvika kaffe/alkohol i största möjliga mån osv. Men också a) bara konstatera att japp det gör ont och ja det är svinjobbigt att det varit såhär sedan januari men vi behöver inte gråta över det varje gång. Och b) kontakta en jävla doktor och fortsätt undersöka vad som kan vara fel.

3. Flygbiljetter och försäkringsbolag. En sak i taget. Okej du förlorade just 2000kr i missade flygbiljetter för att du inte kan åka till München som det var tänkt. BUMMER! Så, släpp och gå vidare. Nästa dag kan du ta tag i försäkringsbolagen och maila alla olika och be om prisförslag på någon sorts utlandsförsäkring för att “bo i Finland”.

4. Framtiden. Hahaha, bara läs detta. Och Sluta. Oroa. Dig.

Det här är veckans mål. Att ändra tankemönstret, inte dras med i den negativa spiralen utan istället fokusera på hur bra det mesta är och hur jag kan tackla alla motgångar med min inre styrka!

FÖLJ:

4 svar

  1. Du sa att du har haft Dina mag problem sedan januari? Och du hade dem inte innan? Du var val fortfarande I Indien I januari? Det later som du kan ha parasites som stokar till det for dig. Jag tycker att du borde ga till en naturopath Eller nutritional therapist som kan skicka Ivag en stool sample till Genova diagnostics Eller liknande som kan kolla detta at dig.

    1. Tack för omtanken Annie! Det stämmer. Det var nämligen så att vi blev matförgiftade i Indien och problemen kommer förmodligen därifrån. Jag tog provet i februari och fick antibiotika, sen har jag tagit nya prover som inte visat någonting. Men ska uppsöka läkare här i Finland och se vad de kan hjälpa mig med. Läkaren i Sverige sa magkatarr…
      Tack i alla fall <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.