Jennifer sandström

Att boka en flygresa – till Gällivare.

Herrejösses. Förra två veckor sedan började jag kolla på flyg till Gällivare under påsken. Ni vet hur jag hade hemlängtan dit? Så, well, hemlängtan försvinner ungefär i samma sekund som man öppnar Next Jets hemsida. Och SAS, Norwegian, Finnair, Momondo och letar två flygresor tur-retur med olika datum som ska passa ihop med resa från Helsingfors till Stockholm och sen vidare till Gällivare, tills flikarna är alldeles för många och man inte vet var man ska ta vägen och alltihop slutar i tårar för man håller på att gå sönder av frustration.

Ni vet? Inte? Nej, majoriteten av er bloggläsare har förmodligen inte vuxit upp i Gällivare och sedan flyttat därifrån.

Gällivare
Gällivare – 1313 kilometer från Stockholm, det ni!

Så vi försökte boka resan dit igen förra helgen under lördagen. Utan framgång. Men så blev det söndagsmorgon och vi var utvilade och lyckades ääääntligen få allt bestämt, ihoppusslat och bokat efter x antal “session has expired”, “webpage is not responding”, “flight is no longer available”, “payment rejected” etc.

Men det är helt klart en hel konst där här med att boka flygresor. Särskilt när man inte bokar en och samma för hela vägen utan måste lappa ihop två resor själv. Och särskilt när man ska flyga till Gällivare, med Next Jet, som är de enda som flyger till Gällivare och som har en fruktansvärt långsam hemsida. Man behöver inte direkt hänga med i utvecklingen när man är den enda aktören på marknaden. Det är i och för sig ett under och något vi bör vara innerligt tacksamma över att Gällivare ens har en flygplats. Med 1 gate. Och cirka 2-3 flygningar Stockholm tur-och-retur.

Och nu är jag så glad och pepp på den här resan till Gällivare i påsk, som blev en av de bättre julklapparna! Snart får jag stå här utanför Lappland Airport igen och säga hej till pappsen.

Gällivare flygplats

Gällivare, snart kommer vi!

FÖLJ:

2 svar

  1. Jag vet precis hur det är att försöka pussla ihop en sådan resa. Man kan ju bli tokig för mindre. Oftast så löser det sig alltid ändå, men det skulle vara skönt om allting kunde klaffa från början :)

    Bra att ni fick ihop det till sist och att det blev en Gällivare resa till påsk!

    1. Jaa skulle också vara skönt om det var prismässigt lite snällare ;) Men jo, ska bli kul att åka upp igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.