Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Att bli headhuntad till Indien.

Drömmen var att någon skulle slänga upp ett passande jobb framför näsan på en. Tanken har liksom alltid funnits där, att det kommer lösa sig, att kanske någon kommer kontakta mig med orden “du, jag har ett jobb till dig!” Men hur troligt vore det EGENTLIGEN? Så jag sökte lite praktiker och jobb och tänkte söka lite kurser inför hösten ifall att ett jobb inte skulle ordna sig. Men så en dag dyker ett mail upp i min inkorg på LinkedIn från en man som undrar om jag skulle vara intresserad av ett internship i Indien under ett år. Ja, jag kan väl skicka honom mitt personliga brev och cv, tänkte jag.

En intervju blev två och några dagar senare fick jag beskedet; congratulations. Där och då var jag väl i någon sorts OH MY GOD KAN JAG VERKLIGEN TACKA JA-chock. Tillslut kom jag fram till att en bättre möjlighet kunde inte dyka upp just nu, eller jo, ett jobb i NYC möjligtvis, men det tänker jag ordna senare.

Det är sånt här som händer när man är öppen för allt mina vänner. Jag hade aldrig tänkt tanken på Indien, men jag hade alltid tänkt att jag skulle kunna tänka mig att jobba utomlands efter min examen. Be careful what you wish for ;)


Jag tänker samla på mig en flagga från alla länder jag bor i, snygg start.

Just det, för er som är nyfikna, det är ett internship på ett outsourcing-företag som har kunder i Sverige som anställer IT-personal i Indien. Min roll kommer vara account manager och jag kommer således syssla med sälj och marknadsföring. Företagets entreprenöriella anda och möjligheten att få ta för sig och ta eget ansvar gör att jag hoppar glädjeskutt inombords. Om 57 dagar åker jag.

FÖLJ:

4 svar

  1. Grattis! Vilken spännande möjlighet du har fått och vad modigt och härligt att du tar den… Jag önskar dig lycka till med allt.

    Jag har ännu så länge bara läst några inlägg i din blogg, men det har gett mersmak. Din inställning till livet är inspirerande. Det ska bli kul att följa dig framöver och jag ser fram emot att få läsa om dina äventyr i Indien…

    Hoppas du får en toppen sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.