Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Årets coolaste julklapp.

Vad tror ni blir årets julklapp? Vi i Norden känns mer hälsomedvetna (läs: besatta) än någonsin så jag skulle nästan våga gissa på att det kommer bli något hälsorelaterat, som till exempel en personlig tränare att ha runt handleden (armbanden som mäter steg, förbränning och sömn)! Det kanske kan vara en bra julklapp till den som är intresserad av hälsa…

» Här hittar du årets julklappsguide

Två tips i detta inlägg:

 1. En cool tavla för kärleksparet
 2. Aktivitetsarmband för den hälsomedvetna

1. Love is art

Något jag tror kan vara årets julklapp att ge till sin pojk- eller flickvän (som man själv även får “nytta av”) är tavlan Love is Art. Kanske det sjukaste jag sett i konstväg. Love is art, eller sex är konst om man vill översätta det är helt enkelt en tavla ni designar själva! Ni smörjer in er i färg, har sex på en duk och vips så blir det ett häftigt och unikt konstverk. Dock rätt awkward att ha den hemma hängandes på väggen när gäster är på besök och undrar “var den inhandlats”… HÄR hittar du produkten – finns även en inspirerande video att titta på. Garanterat rolig julklapp till din älskade!

Klicka på bilden för att spana in sex-tavlan som du och din partner tillsammans målar med era kroppar… Rolig, och lite sjuk, idé!

2. Fitbit – Aktivitetsarmband

Själv har jag testat den så kallade “personliga tränaren” som man sätter runt handleden! Jag har haft mitt Fitbit Charge-armband i en vecka nu. Det jag gillar bäst är att man kan få en bra inblick i hur mycket man förbränner per dag och hur mycket vardagsmotion man faktiskt får. Har du ett stillasittande jobb dit du tar bilen hemifrån – ja då kommer du inte få ihop många steg, men om man som jag inte äger någon bil och tar sig runt med benen vart man än ska, då drar man enklare ihop en rimlig mängd steg per dag.

Någon som provat “sex-tavlan” eller tränings-armbanden?
Och vad tror ni är årets julklapp 2014?

FÖLJ:

13 svar

 1. Den där sömnfunktionen tycker jag verkar fififg. Det andra däremot är jag fet-emot. Varför ska man halla pa o mäta hur mkt man förbränner, hur manga steg man tar osv. osv. Vad hände med att lyssna pa kroppen? Är jag trött sa är jag trött. Nej, tror bara det leder till fokus pa helt fel saker. Det viktiga är väl att man mar bra pa insidan? Inte om man gar 4000 eller 6000 steg. Mitt resonemang är samma som med bäst-före-datum; människor klarade sig ju utan bäst-före-datum innan detta fanns? Varför inte bara använda sunt förnuft o lyssna pa kroppen?
  Mitt förslag pa arets julklapp: ”matpaket till Syrien” fran röda korset! =)

  1. Anna du har en väldigt viktig poäng där! Men jag måste påpeka att om man vägt närmare 80kg så är man kanske inte så duktig att lyssna på kroppen. Och tror överlag om man är överviktig att det kan vara vettigt att försöka hålla lite koll. Dessutom kan det fungera som en extra sporre att se hur många steg man lyckades uppnå osv. Men jag håller med dig, det gör jag! :-) Fokus hamnar så lätt på fel saker och plötsligt befinner man sig i en negativ spiral, been there…
   PS. Min pappa som är den minst utseendesfixerade of all Times har gått runt med en stegräknare i flera år och för statistik över sina promenader, men han är nog ett undantag som råkar vara besatt av diagram i excel ;)
   PS 2. Jag gillar ditt förslag på julklapp! Ska säga åt familjen att vi ska bidra med något liknande, vi som föredrar vettiga julklappar!

   1. det finns massor av människor som tror att de rör sig mycket men som med en stegräknare får insikt om att de inte gör det. Så länge det är en hälsosamnivå på mätandet så tycker jag att sånna där produkter är bra. De kan ju också användas för att reglera sin träning inför lopp eller när man bestämt att man ska ha en lugnare/tuffare träningsperiod.

    Årets julklapp är svårt. Det känns som att det kan bli lite vad som helst jag tror att det blir något “back to basic” en bok eller typ tofflor. Som mottrend till all stress och alla teknik.

    1. Ja, det är ju faktiskt så, de där som tycker de tränar mycket för att de tränar 3 gånger i veckan rör sig ofta mindre än nån som inte tränar alls men som kanske inte har bil utan går/cyklar överallt, eller hundägare som hur man än gör är ute o går en bit minst fyra gånger om dagen..

     1. Jaa Åsa jag tror verkligen vardagsmotionen är viktig!! Och kan vara svår att få in om det inte sker naturligt så som hund eller cykel till jobb osv :)

   1. Det var inte alls menat som kritik, alla är vi olika och har olika saker med sig i bagaget. Ville bara belysa saken från en annan synvinkel. Det är som med allt, det finns två sidor av myntet =) Tror säkert man kan ha stor glädje och nytta av dessa funktioner, så länge man inte börjar bli en slav under dem. Åter igen, det är som med allt, balans, allt är nyttigt/bra i lagom mängd =)

 2. Min telefon hade en sån app som väckte mig när jag sov som lättast. Jag sover dock ganska dåligt timmarna innan jag ska vakna, så den väckte mig ibland nån gång över en timme innan jag borde stiga upp. Vad gör man uppe så långt i förväg lixom??

  1. Haha, njuter av morgonen…. Men man brukar kunna ställa in inom vilket tidspann man vill bli väckt? Så det borde du ju kunna justera :) har sett att de finns liknande appar i AppStore – tror jag ska prova någon!

 3. Tack för tipsen, har lite smått ångest över att jag inte önskat mig något i julklapp ännu, tavlan kunde man ju önska sig av föräldrarna/svärföräldrarna! Haha eller kanske inte :D

  Nej men alltså jag måste skriva en önskelista snart annars kommer jag få en köksmaskin i år igen och jag har verkligen inte plats för fler!

  1. Haha köksmaskiner är alltid bra och ha… Eller less is more snarare, de tar ju sån plats i köket och måste alltid plockas bort och försöka gömmas någonstans :) Du som är high på träning kanske hitta något träningsrelaterat att önska dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.