Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Äntligen är de tillbaka: Jennifer och ohyran!

Tydligen spelar det ingen roll om jag åker till Indien eller Tyskland, de små krypen tycks hitta mig vart jag än kommer. I Indien hade vi storyn om boklössen. Nu har jag fått sällskap igen och denna gången av mattbaggar. Kanske inte helt otippat med tanke på att mitt rum är som en liten alpstuga med träväggar, heltäckningsmatta(!) och en säng som är i princip på golvet.

Förbättringen rent personligt är väl att jag inte freakade den här gången. Jag låter de små stackarna möta ett hemskt öde och bekymrar mig inte desto mer över att de är det första jag ser ner jag vaknar… Haha. Min landlord eller roomie, vad vi nu vill kalla honom, har införskaffat spray och något pulver till golvet som förhoppningsvis kan hjälpa. Ska bara få TID för det.

Men så länge jag inte drabbas råttor som Jerry igen så är jag rätt tacksam.

Känns som att bara JAG upplever sånt här – har jag för bra ögon som ser allt? Snälla berätta om någon insekts/ohyra-historia ni upplevt!

FÖLJ:

12 svar

 1. I Singapore hade vi massor av myrliknande kryp i lägenheten. Under en period fanns det alltid kring min säng så när jag vaknade eller låg och kolla en film på datorn i sängen kunde jag känna något som kröp på mig ibland. Efter ett tag slutar man reagera lika mycket :) De försvann som tur var efter ett tag. Inte så farligt men alltid nått. En annan sak var den gigantiska spindeln jag möttes av i köket en natt när jag skulle till toan, men har man fönsterna öppna i kök och sällskapsrum dygnet runt får man nog räkna med sånt :P Inget farligt, men kryp finns överallt! Har vänner här i Sverige som drabbades hårt av malar. Krypen finns överallt tyvärr ;P

  1. Haha tack Gabriella. Myror hade vi i Indien, men de höll sig på golvet så de gjorde ingenting alls ;) I sängen är mindre mysigt – skönt att de försvann! Spindlar fick jag uppleva en del i Australien, men aldrig på så chockande, nära håll – haha!

 2. Vi har gråsuggor här hemma. Inte jätteofta men ibland ser man dem ligga döda där man inte dammsuger lika ofta. Typ under sofforna. Jag har vant mig nu även om jag inte gillar dem.

  1. De kanske är okej så länge de inte invaderar i mängder. Eller som nu, i min säng!! ;)

   1. Håller med, ohyra kan man kanske ut med så länge det inte är i sängen. Det kan INTE vara kul. Hoppas det löser sig för dig.

    Kram

 3. Jag bor på landet, klart jag känner till äckliga djur ;) Mamma kom till jobbet häromdagen och kände något konstigt i ena skon. Hon tog av sig den och ut föll en tillplattad ödla. Våra katter gillar att visa upp sina fynd ;)

  1. Hahaha åh jösses! Hade en kompis vars lillebror när han var liten gick runt hur länge som helst med en död mus i skon, sen märkte de att skorna plötsligt började kännas trånga. Det var rätt hemskt för han fick råttpest, men tackolov slutade alltihop bra. Samma tjej hade en katt som släpade in en hare och massakrerade den i deras förråd…

 4. När jag bodde i New York hade vi en lägenhet på två våningar, första plan, och sedan källarplan. Därnere hade vi kackerlackor ett par gånger :O De rör ju sig ute på gatorna under sommaren och jag tycker att det är så tråkigt att folk viftar bort det som om det hör till New York. Samma sak med råttorna som gräver i sophögarna på gatorna…Herregud, det ska ju vara världens bästa stad, nåt måste man kunna göra !?

  1. Berättade precis för en vän här att jag inte har särskilt mycket problem alls med kackerlackor. I indien trodde jag att jag dödade en med sprayburken. Senare berättade min indiska kompis att det var en skalbagge (storlek som kackerlacka) som bor i träd och äter träd och kan FLYGA och tydligen bitas… Haha, det var lite läskigare. Men kackerlackorna gör ju sällan någon skada även om de i sig själva är lite äckliga..
   Ja, tror tyvärr alla stora städer har rått-problemet… I indien var det helt sjukt vad man kunde se råttor ute på gatorna om kvällarna!

 5. Råkade ut för vägglöss i Indien, inte kul. Fick antagligen med mig dem rfån första natttågsresan och de bestämde sig för att bosätta sig i min säng. Inte kul att berätta för ägaren av lägenheten, som dessutom vägrade tro att det var vägglöss. Efter sådär tre veckors ätande på min kropp dog de tillslut när madrass, gardiner, matta, kläder etc. grillades en dag i solen. Saknar ju Indien, men inte just sådana grejer :P

  1. Haha alltså guuud – jag har inte råkat ut för vägglöss tack o lov (peppar peppar!!). Inte förvånad att de inte trodde på dig heller, när jag visade krypen för min chef i Indien sa han “this is nothing to worry about!” medan jag hyperventilerade… kanske att jag överreagerade just lite..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.